Cronică de Tehnologie – Binance Coin și-a triplat valoarea în ultimele 3 luni

1. Marc Andreessen, acționar și membru în consiliul de administrație al Facebook, a negat acuzațiile conform cărora s-ar fi întâlnit cu un angajat Cambridge Analytica ce l-a avertizat privind modul în care erau gestionate datele utilizatorilor cu doi ani înainte de izbucnirea scandalului. Și Facebook susține oficial că nu a existat întâlnirea respectivă (Business Insider)

2. O vulnerabilitate a programului de compresie WinRAR, care afectează toate versiunile lansate în ultimii 19 ani și care a fost anunțată public de cei de la Check Point pe 20 februarie, este folosită în prezent de diverși atacatori. Până acum au fost descoperite peste 100 de metode unice de exploit-uri, conform McAfee. Un patch pentru această problemă este disponibil din 28 ianuarie, însă update-ul trebuie făcut manual prin descărcarea kit-ului de instalare de pe site-ul oficial. WinRAR are peste 500 de milioane de utilizatori. (ZD Net)

3. Inteligența artificială are potențialul de a revoluționa știința. Algoritmii diverselor subramuri, de la învățarea mecanică, la modelele statistice încep să fie folosite din ce în ce mai mult de către cercetători. AI-ul este deja folosit, printre altele, pentru dezvoltarea unor noi compuși chimici, pentru calcularea funcțiilor undelor cuantice și pentru prezicerea evoluției galaxiilor. (Quanta Magazine)

4. Criptomoneda Binance Coin și-a triplat valoarea în ultimele trei luni, ajungând să valoreze aproximativ $15. Binance Coin este moneda celor de la Binance, cea mai mare bursă de bunuri digitale din punctul de vedere al volumului, companie care a avut venituri de $400 milioane anul trecut. (Bloomberg)

5. Serviciul de hail-riding newyorkez Juno caută un cumpărător, după adoptarea de la 1 februarie a unei noi legislații, care prevede creșterea salariilor șoferilor din New York City. Atât Juno, cât și Lyft au dat în judecată municipalitatea. O sursă anonimă susține că Juno pierde $1 milion în fiecare zi. (Quartz)

6. O companie indiană de filme și muzică numită T-Series se luptă cu suedezul Felix Kjellberg, deținătorul celebrului canal PewDiePie pentru titlul de cel mai popular creator de conținut pentru YouTube. Ambele canale sunt foarte aproape să ajungă la 90 de milioane de abonați, PewDiePie având momentan cu 3 mii de abonații mai mult. (Financial Times)

7. Traficul Tumblr a scăzut cu 30% după ce compania a anunțat în Decembrie că va elimina conținutul pornografic. Conform statisticilor SimilarWeb, Tumblr a scăzut în Februarie la 370 de milioane de vizitatori, de la 521 de milioane de vizitatori cât avea în Decembrie. (The Verge)

8. Zeus, un serviciu de închiriere pe termen lung a caselor pentru călătorii de business, a obținut o finanțare de $24 milioane. Compania cu 150 de angajați a avut anul trecut venituri de $45 milioane. Rata de ocupare a celor 900 de case disponibile este de 90%. (Tech Crunch)

9. Internet Archive vrea să salveze postările publice de pe Google+ înainte ca rețeaua socială a celor de la Google să-și închidă porțile luna viitoare. Vor fi salvate și comentariile afișate cu HTML static, iar imaginile și filmările vor fi arhivate la rezoluții mici. (The Verge)

10. Academicianul britanic Aleksandr Kogan, cel care a ajutat Cambridge Analytica să colecteze informațiile personale ale peste 50 de milioane de utilizatori, a dat în judecată Facebook pentru defăimare. Facebook a susținut că a fost indusă în eroare de acesta, care le-ar fi spus că datele sunt colectate în scopuri academice. Fostul profesor de psihologie susține că aplicația folosită pentru data mining era însoțită de o descrierea care conținea referiri la posibila utilizare a informațiilor în scopuri comerciale. (The New York Times)
Ți-ar mai putea plăcea
72% dintre americani cred că Facebook este o companie prea puternică – Cronica de Tehnologie
Prima clinică pentru tratarea dependenței de jocuri a fost deschisă în Marea Britanie – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău