Cronica de Tehnologie – CV-urile a jumătate de miliard de chinezi au fost disponibile online

1. Waze devine treptat un instrument indispensabil în marile orașe. Prin Connected Citizens Program, serviciul achiziționat de Google în 2013 pentru $1,1 miliarde colectează date privind traficul din mai multe surse, inclusiv mașinile conectatele internet, și poate ajuta municipalitățile să-și îmbunătățească infrastructura. (Venture Beat)
2. Sony, Microsoft și Nintendo sunt investigate de Competition and Markets Authority din Marea Britanie pentru modul în care funcționează abonamentele serviciilor online de gaming. Investigația va verifica dacă termenii contractelor sunt legali, dacă procesul de prelungire automată a subscripției este suficient de transparent și dacă obținerea restituirilor de bani este suficient de simplă. (The Guardian)
3. Unele dintre cele mai populare canale de YouTube au probleme din ce în ce mai frecvent din cauza schimbării politicii site-ului, care încearcă să le ascundă conținutul sau chiar să-l demonetizeze pentru a evita să supere publisherii. (The Verge)
4. Netflix nu mai suportă AirPlay, tehnologia care face posibilă transmiterea wireless a conținutului audio și video între dispozitivele Apple. Netflix își justifică măsura prin faptul că nu ar mai putea oferi cea mai bună experiență din vreme ce actualizările făcute de Apple împiedică identificarea și diferențierea dispozitivelor. (Profit.ro)
5. Peste jumătate de miliard de CV-uri ale unor companii de HR și agenții de recrutare din China au fost accesate. Spre deosebire de site-urile online de recrutare, precum LinkedIn, aceste companii dețin informații mult mai personale despre angajați. (ZD Net)
6. Vreme de trei luni, un grup de hackeri a interceptat traficul mai multor modele de routere D-Link. În aceeași perioadă, Decembrie 2018 – Februarie 2019, au fost vizate și alte branduri, mai puțin cunoscute, dar cu un firmware vulnerabil. (ZD Net)
7. Achiziția producătorului de routere mesh Wi-Fi Eero de către Amazon a însemnat și salvarea companiei aflate în dificultate. Amazon a plătit $97 milioane pentru Eero, care strânsese finanțări de $148 milioane. (The Verge)
8 Google Chrome va oferi o facilitate prin care administratorii de sistem vor putea folosi o listă neagră pe baza căreia extensiile nepermise într-o firmă să fie dezinstalate automat din browser-ele angajaților. (Bleeping Computer)
9. Lyft acuză Morgan Stanley că a promovat anumite produse care au ajutat investitorii dinaintea listarii la bursă să parieze împotriva acțiunilor. Într-o scrisoare trimisă celor de la Morgan Stanley, Lyft le cere acestora să oprească imediat această activitate și să le dea o listă a tuturor investitorilor care au făcut acest lucru. (CNBC)
10. Din cauza instabilității financiare, unii dintre creatorii de conținut pentru YouTube au ajuns să lucreze acum pentru compania deținută de Google, creând strategii de conținut. O astfel de strategie o reprezintă conținutul educativ găzduit de YouTube, la care mulți “mileniali” apelează pentru a dobândi diverse aptitudini în locul învățării la școală sau de la părinți. (The Verge)
Ți-ar mai putea plăcea
Review: Xbox Series X punctează la toate capitolele importante – Cronica de Tehnologie
China a început să testeze moneda electronică eCNY (yuanul electronic), emisă de banca centrală – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău