Veniturile Microsoft au crescut în ultimul trimestru cu 18%, in ritm anual, fiind de $62 de miliarde – Cronica de Tehnologie

1. Browser-ul Edge a început să preia automat tab-urile din Chrome, fără o comandă din partea utilizatorului în acest sens. Utilizatorii se plâng că, dintr-o dată, se trezesc cu Edge deschis, cu aceeași tab-uri pe care le foloseau în Chrome. Se pare că este vorba de un bug la o nouă funcție prin care Microsoft încearcă să forțeze utilizatorii Windows să-i folosească browser-ul. (ArsTechnica)

2. Vision Pro ($3,500) oferă o imagine impresionantă și are cel mai bun video passthrough. Navigarea cu mâinile și ochii aduce un progres în domeniu realității virtuale, însă, este inconsistentă și se poate dovedi frustrantă. Construcția nu are termen de comparație, fiind mult peste celelalte căști, iar designul combină elemente cunoscute de la celelalte produse ale companiei. (The Verge, review)

3. Veniturile Microsoft au crescut în ultimul trimestru cu 18% YoY la $62 de miliarde, în vreme ce profitul a crescut cu 33% YoY la $21.9 miliarde. Au crescut diviziile de jocuri cu 61%, Windows OEM cu 11% și reclame din căutare și știri cu 8%. Au scăzut veniturile obținute din dispozitive cu 9%. (Profit.ro)

4. Veniturile Alphabet au crescut cu 13% YoY la $86 miliarde, iar profiturile companiei cu crescut și ele cu 52% la $20.7 miliarde. Deși majoritatea serviciilor au crescut peste așteptări, valoarea acțiunilor a scăzut după anunț cu peste 6%, investitorii fiind îngrijorați că business-ul de reclame al companiei crește mai lent decât cel al Meta. (Profit.ro)

5. Investitorii americani au rămas cu $311 miliarde necheltuiți, după ce au evitat să-i investească în startup-urile riscante din Silicon Valley. Aceștia au plasat doar jumătate din cele $435 de miliarde investite în perioada pandemiei și par să prefere acum companiile mai consacrate sau să sprijine portofoliul existent de companii. (FT)

6. General Motors va reduce anul acesta cu aproximativ $1 miliard, adică la jumătate, banii cheltuiți de Cruise. Compania spune că nu renunță la startup-ul de mașini autonome și va anunța în curând și când vor fi reluate operațiunile. (Reuters)

7. În decembrie, livrările de cipuri făcute de Coreea de Sud au crescut cu 113.7% YoY, ceea ce reprezintă cea mai mare creștere înregistrată din 1997. În același timp, producția a crescut cu 53.3%, fiind cea mai mare din 2016. (Bloomberg)

8. Veniturile Samsung au scăzut în Q4 cu 3.8% YoY la $51 de miliarde. Profiturile companiei s-au redus cu 34.57% YoY la $2.1 miliarde. Compania spune că situația s-a îmbunătățit față de trimestrul anterior, parțial datorită creșterii prețurilor la cipurile pentru memorii. (CNBC)

9. PayPal va disponibiliza în jur de 2.500 de oameni, adică 9% din forța de muncă. Va fi redus și numărul pozițiilor pentru care se fac angajări, anunță compania, care a operat o rundă de disponibilizări și în ianuarie 2023. (Profit.ro)

10. Universal Music nu va prelungi contractul de licențiere cu TikTok, care expiră la finele lunii ianuarie. Producătorul de muzică este nemulțumit de mai multe aspecte, printre care sumele mici de bani plătite de TikTok și conținutul creat cu ajutorul inteligenței artificiale. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
În ultimii 25 de ani, Huawei a primit de la statul chinez beneficii de aproximativ $75 miliarde – Cronica de Tehnologie
Comisar UE: Dacă nu respectă regulile Uniunii Europene, TikTok ar putea fi blocată – Cronica de Tehnologie