Cronica de Tehnologie – Facebook vrea să limiteze live streamingul pe platformă

1. Apple a renunțat să mai producă încărcătorul wireless AirPower, lansat în septembrie 2017. Motivul invocat oficial este că “produsul nu s-a ridicat la standardele înalte ale companiei”. Unii specialiștii cred însă că, din cauza faptului că Apple a vrut creeze o singură suprafață de încărcare simultană a trei dispozitive, puterea semnalului era atât de mare încât putea interfera cu alte device-uri, inclusiv cu stimulatoarele cardiace. Alte încărcătoare wireless pentru trei dispozitive folosesc trei suprafețe separate de încărcare. (Profit.ro)

2. CEO-ul Cisco, Chuck Robbins, este încrezător că gigantul IT pe care-l conduce își va îndeplini în următorii trei ani targetul de a obținute 30% din veniturile totale din servicii și software. Un rol important în strategia lui Robbins îl au subscripțiile. Deja 65% din veniturile generate de software-ul companiei vin din abonamente. Cisco a lansat primul serviciu pe bază de abonament, un switch ethernet, în 2017. (CRN)

3. Bursa coreeană de monede virtuale Bithumb a pierdut criptomonede EOS în valoare de $13 milioane în urma unui atac al hackerilor. Pentru că în urma investigațiilor nu s-a găsit nicio dovadă a unei breșe din exterior, se presupune că atacul a fost inițiat de un insider. (Coindesk)

4. Startup-ul din zona transferurilor de bani TransferWise ar urma să vândă o parte din cota proprie în urma unei runde de finanțări. TransferWise ar urmări să obțină $300 milioane, ajungând la o valoare de $4 miliarde. (Reuters)

5. Facebook lansează “Why Am I Seeing This” pentru postări. Noua funcție care poate fi accesată prin intermediul butonului din colțul dreapta sus al postărilor le arată utilizatorilor motivele pentru care o anumită postare apare în News Feed și, totodată, le permite acestora să se dezaboneze de la update-urile anumitor pagini ori persoane. (Profit.ro)

6. Amazon Music va fi serviciul de streaming muzical cu cea mai mare creștere anul acesta. Serviciul disponibil în cadrul abonamentelor Amazon Prime este așteptat să crească în 2019 cu 17,7% și să câștige 35 de milioane de abonați noi doar în Statele Unite. (eMarketer)

7. Numărul 2 de la Facebook, Sheryl Sandberg, a anunțat că rețeaua socială ia în calcul anumite limitări ale funcției de live video streaming, în urma atacului din Noua Zeelandă filmat și transmit în direct pe Facebook. Filtrele Facebook au eliminat atunci 1,5 milioane de postări video ale atacului, dintre care 1,2 milioane au fost blocate chiar în timpul upload-ului. (The Verge)

8. Datele cardurilor folosite pentru plată de către clienții lanțului italian de restaurate Buca di Beppo au fost furate de hackeri și vândute pe internet după ce POS-urile restaurantelor au fost compromise de un malware. Acesta a fost activ pe POS-uri vreme de aproape 10 luni, între 23 mai 2018 și 18 martie 2019. (Krebson Security)

9. Cel mai mare site din Statele Unite specializat în găsirea îngrijitorilor pentru copii, Care.com, a eliminat peste 46.000 de companii (72% din centrele de îngrijire) care apăreau a fi licențiate, însă, de fapt, nu erau verificate. (WSJ)

10. Samsung se așteaptă să vândă 60 de milioane de modele din seria Galaxy S10, după ce flagship-ul a avut un start bun în China și Statele Unite, două piețe importante pentru producătorul coreean. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Mai multe companii israeliene au dezvoltat instrumente care instalează malware prin intermediul reclamelor online – Cronica de Tehnologie
Studiu: 95% dintre NFT-uri nu au nicio valoare – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău