Cronica de Tehnologie – Galaxy Fold, smartphone-ul pliabil de la Samsung este “îngrijorător de fragil”

1. Microsoft a înregistrat venituri de $30.6 miliarde în Q3 2019, în creștere cu 14% față de același trimestru din urmă cu un an. Profitul înregistrat a fost de $8.8 miliarde, reprezentând o creștere de 19 procente. (Microsoft)

2. Veniturile Facebook au fost de $15.08 miliarde în ultimul trimestru, în creștere cu 26% de la an la an. Profitul companiei a fost de $2.429 miliarde de dolari, cu 51% mai mic decât în urmă cu an, dar asta pentru că Facebook a provizionat $3 miliarde pentru o eventuală amendă pe care o poate primi în Statele Unite. (Facebook)

3. După ce a demontat smartphone-ul pliabil al celor de la Samsung, iFixit a ajuns la concluzia că Galaxy Fold este “îngrijorător de fragil”, ceea ce poate explica de ce patru dispozitive trimise la test au sfârșit cu ecranul spart, iar Samsung a decis să amâne lansarea pe piață. (iFixit)

4. Congresul american i-a trimis șefului Google, Sundar Pichai, o scrisoare cu 10 întrebări prin care se cer clarificări legate de baza de date Sensorvault, cea în care Google salvează datele de localizare ale utilizatorilor săi. Sensorvault este accesată pe baza unui mandat de organele de poliție pentru investigarea crimelor. (The Hacker News)

5. Facebook explică cum a ajuns filmarea live a atacului din Noua Zeelandă să treacă de măsurile sale de protecție și să se viralizeze atât de rapid. Sistemele automate folosite de Facebook nu ar fi putut identifica natura filmării din cauza montării camerei video pe cap. (Bloomberg)

6. Serviciul indian de streaming muzical Gaana ajunge la 100 de milioane de utilizatori lunari și anunță că se va extinde și pe zona video. Piața de streaming audio din India are în jur de 150 de milioane de utilizatori și genera în 2017 venituri de $130.7 milioane. (VentureBeat)

7. Apple pregătește două modele noi de AirPods, care vor fi lansate la finalul anului, respectiv la începutul lui 2020. Unul dintre modele va aduce un design nou și va fi disponibil la un preț mai mare, în vreme ce altul va fi un upgrade minor al versiunii actuale. (9to5mac)

8. Cea mai nouă versiune de Chrome blochează urmărirea în modul Incognito și adaugă un mod întunecat. Ambele trebuie activate manual prin bifarea unei opțiuni din chrome://flags respectiv adăugarea unui parametru la finalul shortcut-ului. (Endgadget)

9. Microsoft s-a răzgândit și păstrează programul Paint în Windows 10 după ce vreme de mai multe luni a trimis notificări care avertizau utilizatorii că acesta va dispărea din sistemul de operare. Microsoft vroia inițial să mute funcțiile Paint în noua aplicație Paint 3D. (The Verge)

10. Trotinetele Lime din Brisbane, Australia au fost accesate de hackeri, care le-au modificat să jignească utilizatorii. Cel puțin 8 scutere au fost retrase din circulație pe acest motiv. (Gizmodo)

Ți-ar mai putea plăcea
China a lansat primul set de instrucțiuni etice pentru dezvoltarea AI-ului – Cronica de Tehnologie
O nouă celulă termofotovoltaică realizează conversia căldurii în energie cu o eficiență de peste 40% – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău