Microsoft spune că a atenuat cel mai mare atac DDoS înregistrat vreodată – Cronica de Tehnologie

1. Clienții Visa au făcut operațiuni crypto în valoare de $2,5 miliarde doar în primul trimestru fiscal al anului. Cifra reprezintă 70% din întregul volum realizat anul trecut. (CNBC)

2. Microsoft spune că a atenuat cel mai mare atac DDoS înregistrat vreodată – un atac de 3,47 Tbps asupra unui client Azure din Asia. Aproape 2.000 de atacuri pe zi, în medie, a atenuat Microsoft în H2 2021. (Microsoft)

3. Anul trecut au fost livrate peste 1,35 miliarde de smartphone-uri, cu 5,7% mai mult YoY. Liderul pieței a rămas Samsung, cu peste 270 de milioane de unități livrate, urmat de Apple cu peste 235 de milioane de unități. Performerul anului a fost iPhone 12. (Cnet)

4. Google Cloud se pregătește să atace zona de blockchain și, probabil, să accepte plăți în monede digitale. Deocamdată, divizia Alphabet angajează experți în blockchain, încercând să formeze o unitate dedicată. (CNBC)

5. China a inițiat un amplu test al tehnologiilor blockchain, care acoperă 15 orașe și implică 164 de organizații. La proiect participă instituții din zone precum energie, producție, impozitare, afaceri civile, educație, sănătate și altele. (CoinTelegraph)

6. Lista guvernelor care au cumpărat spyware-ul Pegasus este lungă, arată o investigație. În SUA, a fost folosit pe scară largă de CIA, în vreme ce FBI, deși l-a cumpărat, nu l-a folosit. Cu ajutorul Pegasus, autoritățile mexicane au reușit să-l prindă pe El Chapo. (NYTimes)

7. SUA au autorizat prima bursă de valori bazată pe blockchain, Boston Security Token Exchange. Tehnologia va fi folosită pentru a urmări activitatea de tranzacționare și pentru a facilita mai rapid acorduri comerciale. (Engadget)

8. Cercetătorii indieni au creat un nou model pentru animarea realistă a fețelor, care include atât mișcări la nivelul capului, cât și înregistrări audio sincronizate. Acesta ar putea fi folosit pentru dezvoltarea unor avataruri mai convingătoare, a unor asistenți digitali care să pară mai umani și în cadrul filmelor de animație. (TechXplore)

9. App Store oferă opțiunea publicării nelistate a aplicațiilor. La fel ca în cazul clipurilor nelistate de pe YouTube, aplicațiile nu vor apărea la căutări sau în diversele secțiuni ale magazinului, ci vor putea fi accesate doar printr-un link. (Profit.ro)

10. Waymo a dat în judecată Departamentul de Autovehicule din California. Compania deținută de Alphabet vrea să ascundă informațiile legate de siguranța propriilor vehicule autonome, precum numărul de accidente, susținând că acestea trebuie considerate secrete comerciale. (LATimes)

Ți-ar mai putea plăcea
Microsoft va prezenta azi Windows 11 – Cronica de Tehnologie
Peste 1 miliard de imagini medicale sunt expuse online, pe servere nesecurizate – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău