Cronica de Tehnologie – Hackerii ruși au fost plătiți în Bitcoin pentru a influența alegerile americane din 2016

1. Veniturile serviciilor de streaming video ar putea crește anul acesta cu 25%, ajungând la $36 miliarde. Rata de penetrare cea mai mare este în Statele Unite, unde a ajuns la 60%. În Europa de Vest aceasta ajunge la 21%. (Digital TV News)

2.  Un studiu recent a scos la iveală faptul că majoritatea aplicațiilor pentru sănătate mentală partajează informațiile personale fără cunoștința utilizatorilor. Datele a 92% din aplicațiile testate ajung la cel puțin un terț, în cele mai multe dintre cazuri terțul fiind Google sau Facebook. (Profit.ro)

3. Hackerii ruși au fost plătiți în Bitcoin pentru a influența alegerile americane din 2016. Aceștia și-au finanțat domeniile, VPN-urile și restul serviciilor folosite cu monede virtuale retrase de la CEX.io și BTC-e.com. (CNN)

4. Facebook încearcă să-l protejeze pe Mark Zuckerberg, care ar putea fi considerat personal vinovat de Federal Trade Commission pentru numeroasele probleme de securitate și încălcare a intimității din ultimii doi ani. (Ars Technica)

5. O persoană sau un grup misterios de persoane a postat în ultima lună instrumentele, informațiile secrete și chiar identitățile membrilor celei mai importante grupări de hackeri iranieni pe un grup public de discuții de pe Telegram. (Wired)

6. Tesla vrea să reducă numărul membrilor din Consiliul Director de la 11 la 7. Schimbarea ar avea rolul de a permite Consiliului să ia decizii mai rapid și mai eficient. (Phys)

7. PayPal și GoFundMe au oprit campaniile de finanțare pentru United Constitutional Patriots, un grup militar de extremă dreapta. Grupul care a deținut imigranți la granița cu Mexic este acuzat că ar folosi fondurile pentru a cumpăra arme. (BuzzFeed News)

8. Un dezvoltator israelian a obținut o finanțare de $4 milioane de la mai multe companii, printre care Samsung, pentru a dezvolta un portofel de criptomonede pentru smartphone, care renunță la tradiționalele chei private în favoare unei combinații între stocarea separată a cheilor și măsuri de securitate biometrică (amprentă, scanare facială etc.) (Cointelegraph)

9. BlackBerry Messenger se va închide în luna Mai. Locul său va fi luat de BBMe (BlackBerry Messenger enterprise) care va fi disponibil tuturor utilizatorilor, nu doar companiilor. BBMe va fi gratuit în primul an, urmând ca apoi să se plătească un abonament de $2.49 pentru 6 luni. (Profit.ro)

10. Un canal de YouTube transmite în mod continuu un stream de muzică “death metal” creat cu ajutorul inteligenței artificiale. În acest scop este folosită o rețea neuronală antrenată să identifice tipare muzicale pe care le reproduce apoi. (Dadabots)

Ți-ar mai putea plăcea
Cronică de Tehnologie – Suportul pentru Windows 7 va înceta în Ianuarie anul viitor
TikTok este evaluat la aproximativ $50 miliarde de unii din investitorii americani – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău