Mașina electrică autonomă la care lucrează Apple va fi lansată cel devreme în 5-7 ani – Cronica de Tehnologie

1. Mașina electrică autonomă la care lucrează Apple va fi lansată cel devreme în 5-7 ani. Dezvoltarea se află în faza incipientă și se face cu o mică echipă, la care Apple încă aduce oameni, unii dintre aceștia foști angajați Tesla. (Bloomberg)

2. A început certificarea dispozitivelor cu Wi-Fi 6E, cel mai nou standard de comunicare wireless. Acesta aduce un al treilea spectru de benzi, 6GHz, alături de cele de 2.4GHz și 5GHz, care, dincolo de sporul de viteză, va reduce problema congestionării semnalului în zonele aglomerate și va include un nou protocol de securitate, WPA3. Peste 338 de milioane de dispozitive compatibile sunt așteptate să intre pe piață anul acesta. (Cnet)

3. Tehnica de modificare a ADN-ului CRISPR vindecă sindromul Hutchinson-Gilford (o boală foarte rară, care duce la îmbătrânirea rapidă din primii doi ani de viață) la șoareci. Cercetători speră să aibă aceleași rezultate și în testele umane și să poată oferi un leac celor care suferă de această afecțiune. (STAT)

4. Jocurile au înregistrat anul trecut venituri de $139.9 de miliarde în SUA, cu o creștere anuală de 12 procente. Mai bine dintre jumătate din acești bani, $73.8 miliarde, au fost atrase de jocurile mobile. Prognoza pentru 2021 vorbește, însă, de o creștere de doar 2%. (VentureBeat)

5. Pământul și-a crescut viteza de rotație în ultimul an, ajungând la cea mai rapidă rotație înregistrată vreodată – asta după ce, anterior, se constatase că viteza de rotație scade treptat. Ca urmare, durata zilelor a scăzut ușor, iar 19 iulie 2020 a fost cea mai scurtă zi de când se realizează acest gen de înregistrări. Specialiștii nu sunt, însă, îngrijorați de aceste schimbări, fiind cunoscut faptul că viteza de rotație este influențată de numeroși factori, de la forța de gravitație a Lunii, la nivelul zăpezilor și eroziunea munților. (Phys)

6. Promisiunea lui Boris Johnson privind acoperirea întregii țări cu conexiuni gigabit până în 2025 nu va fi respectată, avertizează Ofcom. Autoritatea britanică arată cu degetul spre mai multe eșecuri ale Guvernului și estimează că în jur de 880.000 de copii au la dispoziție doar o conexiune mobilă. (The Guardian)

7. Google va lansa un nou Nest Hub anul acesta, care va avea funcție de monitorizare a somnului. În acest scop, se va folosi tehnologia Soli, un radar miniatural capabil să detecteze mișcarea la nivel microscopic. Aceeași tehnologie ar putea fi folosită pentru comenzi prin gesturi, fără atingerea dispozitivului. (9to5google)

8. Transferul datelor personale către Facebook, conform noilor condiții de utilizare ale WhatsApp, nu se va face și în Europa, a ținut să specifice reprezentanța din Irlanda a companiei americane, după ce, inițial, s-a crezut că noile clauze sunt globale. Acceptarea clauzelor este obligatorie, însă, inclusiv în Europa – cei care nu sunt de acord, nu au decât să renunțe la WhatsApp. (News.ro)

9. Mai mulți foști executivi Disney și Discovery vor lansa în primăvară un nou serviciu de streaming, numit Struum. Acesta își propune să agregheze conținutul serviciilor mici de streaming și, în schimbul abonamentului lunar, să ofere utilizatorilor credite, care pot fi folosite pentru vizionarea oricărei producții, din orice serviciu de streaming disponibil în cadrul platformei. (Profit.ro)

10. Elon Musk critică Facebook pentru înlesnirea organizării atacului asupra Capitolului și recomandă renunțarea la aplicațiile companiei americane. Acesta sugerează folosirea Signal în locul WhatsApp sau Messenger. Ca urmare, Signal a înregistrat un număr mare de cereri pentru crearea conturilor noi și avertizează că procesul de înregistrare decurge cu greutate din această cauză. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Apple lucrează la un MacBook Air mai subțire, cu suport pentru MagSafe – Cronica de Tehnologie
Marile ISP-uri din SUA au finanțat o masivă campanie de comentarii false – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău