Cronica de Tehnologie – Huawei și-a construit propriul sistem de operare pentru smartphone-uri

1. Facebook se reorganizează ca urmare a mutării focusului pe comunicarea privată. Au plecat Chris Cox, Chief Product Officer la Facebook, și Chris Daniels, Vice Președinte WhatsApp. Locul lui Daniels la WhatsApp este luat de Will Cathcart, pe poziția căruia (manager al aplicației de Facebook) este mutat Fidji Simo (fostul responsabil pentru video). De integrarea serviciilor Facebook (inclusiv interoperabilitatea celor trei servicii de chat ale companiei) se va ocupa Javier Olivan. Toți managerii produselor importante (Facebook, Facebook Messenger, Instagram și WhatsApp) îi vor raporta lui Zuckerberg. Șeful departamentului de marketing Antonio Lucio va fi sub directoarea financiară Sheryl Sandberg. (TechCrunch)

2. Microsoft lansează un nou kit de dezvoltare software multi-platformă care va aduce rețeaua Xbox Live pe dispozitivele cu Android și iOS. Mutarea face parte din planul Microsoft de a face disponibile jocurile și serviciile Xbox pe cât mai multe platforme. (The Verge)

3. Dropbox limitează la 3 numărul dispozitivelor pe care pot fi sincronizate pe un cont gratuit, într-o încercare de a oferi un nou plus de valoare versiunii Premium. Până acum, toate conturile indiferent că erau gratuite sau plătite puteau fi sincronizate pe un număr nelimitat de device-uri. (Slash Gear)

4. Huawei confirmă că și-a construit propriul sistem de operare, o informație care circulă încă din primăvara anului trecut. Producătorul chinez vrea să aibă o soluție de ultimă instanță pentru cazul în care tensiunile cu Guvernul american îl vor aduce în imposibilitatea de a mai putea folosi Android pe dispozitivele sale. (SCMP)

5. Rakuten TV, serviciul de video streaming cu 7 milioane de utilizatori, se lansează în 30 de noi țări din Europa, ajungând disponibil în total în 42 de țări europene. Totodată, compania japoneză anunță un acord cu mai mulți producători de televizoare, printre care Samsung, LG și Philips, care vor integra în telecomandă un buton special dedicat acestui serviciu. Rakuten TV nu este disponibil pe bază de abonament ca serviciile tradiționale de streaming, ci prin plata individuală pentru filmele vizionate la prețuri ce pot ajunge și la €15 pentru un film.

6. Motivul pentru care serviciile Facebook, inclusiv Instagram, WhatsApp și Messenger, nu au fost disponibile la mijlocul acestei săptămâni pentru cel puțin 14 ore este o modificare a configurării unor servere. Indisponibilitatea a fost cea mai mare din istoria companiei. (Profit.ro)

7. Sateliții de ultimă generație lansați pe orbită de SpaceX pentru Iridium Communications au furnizat investigatorilor date esențiale despre incidentele în care au fost implicate avioanele Boeing 737 Max. Rețeaua formată din 75 de sateliți va deveni complet operațională peste câteva săptămâni și va permite urmărirea în timp real a tuturor avioanelor aflate în zbor. (CNBC)

8. Universitatea din Texas a dezvoltat o tehnologie care absoarbe umiditatea din aer și o transformă în apă potabilă. Sistemul care folosește hidrogel și gel polimer pentru a reține cantități mari de apă poate deveni o soluție viabilă pentru zonele în care apa potabilă este o problemă și în cazul unor calamități naturale. (Phys)

9. PayPal lansează Instant Transfer, o funcție care permite transferul instant de bani către conturile bancare. Disponibilă deocamdată doar pentru băncile din Statele Unite, noua facilitate vine cu un comision de 1% dar care nu poate depăși $10. (Cnet)

10. Un australian de 21 de ani din Sydney a fost arestat pentru vânzarea de parole pentru conturi de Netflix, Spotify, Hulu, ESPN și Origin. Acesta ar fi câștigat AU $300,000 prin intermediul unui site care avea 120.000 de utilizatori. (Broadband TV News)

Bonus: Agenția guvernamentală DARPA construiește un sistem de votare open source în valoare de $10 milioane. Acesta se va baza pe un hardware impenetrabil la anumite tipuri de atacuri și va permite în același timp votanților să verifice dacă voturile lor au fost înregistrate corespunzător (Motherboard).

Ți-ar mai putea plăcea
Zoom a ajuns la 300 milioane de utilizatori activi zilnic – Cronica de Tehnologie
Telegram va lansa anul acesta apeluri video de grup securizate – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău