Cronica de Tehnologie – Noutățile prezentate de Google la conferință I/O

1. AMD și Cray vor construi cel mai puternic supercomputer din lume. Numit Frontier, acesta este comandat de guvernul american și va avea o putere de procesare de 1,5 exaflopi când va fi lansat, în 2021. (The Verge)

2. Samsung va anula precomenzile la Galaxy Fold dacă nu îl va livra până la finele acestei luni, iar clienții nu-și exprimă dorința de a mai aștepta. Producătorul coreean nu știe încă la ce data ar putea să livreze primul său smartphone pliabil la care au fost descoperite probleme grave de construcție. (Profit.ro)

3. Automattic a lansat versiunea 5.2 de WordPress, care aduce mai multe îmbunătățiri pe partea de securitate. CMS-ul care stă la baza unei treimi din toate site-urile web va avea o secțiune numită Site Health, unde va fi prezentată situația site-ului din punctul de vedere al securității, va suporta update-uri semnate criptografic și va oferi protecție WSOD (White-Screen-of-Death). (ZDNet)

4. Hackerii au furat peste 7.000 de monede BitCoin de la cel mai mare serviciu de schimb după volumul tranzacțiilor, Binance. Pierderea este estimată la aproximativ $41 milioane. (CoinDesk)

5. Agenția de mapare din Marea Britanie vrea să creeze hărți stradale generate aproape în timp real pentru toate arterele țării. Numit Ordnance Survey, proiectul va beneficia de pe urma mașinilor autonome și a tehnologiei 5G, având potențialul de a deveni cea mai precisă hartă din lume. (ZDNet)

6. Gett, concurentul Uber din Israel, a primit o finanțare de $200 milioane, ajungând să fie evaluat la $1.5 miliarde. Startup-ul israelian plănuiește să se listeze la bursă anul viitor. (TechCrunch)

Noutăți de la conferința Google I/O:

7. Google a prezentat noua serie de smartphone-uri Pixel. Pixel 3A și Pixel 3A XL vor costa semnificativ mai puțin decât versiunile de anul trecut: de la $399 respectiv $479. Pentru asta compania americană a ales un chipset mai puțin performant, a optat pentru plastic în loc sticlă și a renunțat la încărcarea wireless. În schimb, a revenit ieșirea audio de 3,5 mm. (Profit.ro)

8. Chrome va oferi utilizatorilor mai mult control în ceea ce privește cookie-urile. Google ia în calcul acceptarea cookie-urilor de la site-uri terțe doar dacă acestea sunt servite printr-o conexiune SSL. (TechCrunch)

9. Android Q va avea un mod întunecat care va putea fi activat din meniul de notificări și va intra automat în vigoare când este folosit modul de economisire al bateriei. A zecea versiune de Android va aduce, printre altele, noi gesturi de navigare, opțiuni suplimentare privind datele de localizare și o funcție de generare automată în timp real a subtitrărilor pentru orice video urmărit în orice aplicație. (Profit.ro)

10. Android TV va simplifica procesul de abonare la serviciile de streaming, oferindu-le publisherilor opțiunea de a compresa pașii necesari realizării subscripțiilor. Google plănuiește lansarea anul acesta a unui nou design pentru versiunea de Play Store pentru Android TV care să pună mai mult accent pe descoperirea serviciilor. (Variety)

11. Numărul smartphone-urilor care folosesc Android a ajuns la 2,5 miliarde. Estimarea făcută de Google nu include versiunile modificate precum Fire OS de la Amazon și majoritatea smartphone-urilor vândute în China. (Profit.ro)

12. Google Maps și Google Search vor avea un mod Incognito. Istoricul și datele personale generate în acest mod nu vor fi salvate în contul Google și nu vor fi folosite pentru personalizarea serviciilor. (Profit.ro)

13. Google Search va afișa modele 3D în locul imaginilor pentru anumite căutări. Modelele respective vor putea fi generate peste mediul real cu ajutorul realității augmentate. Același serviciu va include mai multe știri și un asistent digital care va ajuta la completarea formularelor online pe baza informațiilor din alte servicii Google precum Gmail și Calendar. (Profit.ro)

https://twitter.com/Google/status/1125810617774772224

 

14. Google Assistant va fi integrat în Waze, unde va facilita alegerea destinațiilor și raportarea gropilor pe bază de comenzi vocale. Asistentul digital al celor de la Google va primi un mod special pentru condus, care va permite folosirea mai ușoară la volan a funcției de navigare, gestionarea apelurilor și redarea muzicii. (Profit.ro)

 

Ți-ar mai putea plăcea
Oracle are sprijinul General Atlantic și Sequoia Capital în tentativa de cumpărare a diviziei americane a TikTok – Cronica de Tehnologie
Mașina electrică autonomă la care lucrează Apple va fi lansată cel devreme în 5-7 ani – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău