Astăzi a început CES 2021, cel mai mare târg de electronice – Cronica de Tehnologie

1. Astăzi a început CES 2021, cel mai mare târg de electronice, care se desfășoară exclusiv online anul acesta. Sunt așteptate să-și facă apariția un număr semnificativ de produse care folosesc noile ecrane cu mini LED, laptopuri și device-uri de smart home, însă, per ansamblu, va fi o ediție mai modestă decât în mod normal. (Engadget)

2. App Store a avut vânzări estimate la peste $64 de miliarde anul trecut. Față de 2019, când creșteau cu 3%, veniturile App Store au crescut în ultimul an, pe fondul pandemiei, cu 28 de procente. (CNBC)

3. Serviciile de inteligență și securitate nu pot verifica în masă telefoanele și calculatoarele utilizatorilor pe baza unui singur mandat general, a decis Înalta Curte a Marii Britanii, după o dispută legală de 5 ani. Datorită lui Edward Snowden s-a aflat, în 2014, că instituțiile britanice foloseau mandatele generale pentru verificări în masă. (Forbes)

4. Stripe se alătură companiilor care au luat măsuri împotriva lui Donald Trump. Serviciul american a anunțat că nu va mai procesa plățile site-urilor de propagandă și colectare de fonduri ale președintelui, pe motivul instigării la violență în cazul atacului asupra Capitolului. (WSJ)

5. Lenovo lansează ThinkReality A3, o pereche de ochelari inteligenți, care pot afișa 5 ecrane virtuale full HD. Producătorul spune că noii ochelari, care pot fi modificați de firme pentru a se potrivi mai bine mediului propriu de lucru, au aplicații într-un mare număr de industrii, de la laboratoare și fabrici, la spitale și retail. (Profit.ro)

6. Roku a cumpărat drepturile pentru difuzarea globală a conținutul Quibi pentru o sumă estimată la $100 de milioane. Filmele și serialele achiziționate vor fi difuzate gratuit de Roku, platformă care a ajuns la 51,2 milioane de conturi active. În 2020, Roku a fost folosit, în total, 58,7 miliarde de ore. (WSJ)

7. Google este investigat în Marea Britanie pentru blocarea cookie-urilor terțe în Chrome. Gigantul american este bănuit că folosește justificarea protejării intimității utilizatorilor pentru a-și bloca concurenții din zona de advertising. (Reuters)

8. Producătorii auto se confruntă cu un deficit de semiconductori, din cauză că dezvoltatorii de cipuri au rezervat stocuri pentru smartphone-uri. Sunt afectați, printre alții, Volkswagen, Daimler, GM și Renault, Volkswagen spunând că, din această cauză, va produce cu 100.000 de mașini mai puțin în primul trimestru. (FT)

9. Apple își va îmbunătăți doar camerele secundare de pe iPhone în următorii doi ani, camera principală urmând să rămână aceeași până în 2023. Analistul Ming-Chi Kuo crede că anul acesta va fi îmbunătățită camera ultrawide, iar generația de anul viitor va veni cu îmbunătățiri semnificative pentru camera tele. (9to5mac)

10. LG a prezentat, cu ocazia CES 2021, un smart display OLED de 55 inch, transparent în proporție de 40%. Producătorul coreean crede că acesta își va găsi utilizarea în special spații publice, restaurante și mijloace de transport. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Alphabet renunță la Loon, divizia care vroia să vândă servicii de internet folosind baloane – Cronica de Tehnologie
Rusia a atacat infrastructura de comunicații a FBI, în 2016 – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău