Cronica de Tehnologie – Primul investitor în Lyft poate câștiga $100 milioane după o investiție de $30.000

1. Fostul șef financiar al PayPal, Sean Aggarwal, ar putea câștiga $100 milioane după lansarea la bursă a Lyft, în urmă investiției de $30,000 din 2007. Aggarwal a fost primul investitor extern al Lyft. Floodgate Ventures, care a investit $1 milion, ar putea avea un profit de aproape 10.000%. (The Information)

2. Microsoft a eliminat 99 de site-uri folosite de un grup de hackeri iranieni pentru a pune în practică atacuri de phishing. Compania americană a obținut un ordin judecătoresc care i-a permis să preia controlul asupra site-urilor care afișau avertizări false de securitate ce reproduceau designul celor folosite de Microsoft. (Dark Reading)

3. Rețeaua LinkNYC, compusă din 1.780 de terminale smart conectate le internet, care a luat locul telefoanelor publice din New York City în urma unei inițiative a fostului primar Michael Bloomberg, are 6 milioane de utilizatori și a furnizat 8,6 TB de date. Rețeaua de terminale cu ecrane HD de 55 de inch care oferă informații utile cetățenilor este monetizată prin reclame. (Venture Beat)

4. Facebook lansează Ad Library, o bază de date cu toate reclamele găzduite de rețeaua socială în care oricine poate căuta și vedea reclamele afișate de anumite pagini sau companii. Ad Library vine să completeze baza de date Ads Archive, lansată în mai 2018, care includea doar reclamele politice. (TechCrunch)

5. Operatorul american Verizon a lansat un serviciu gratuit prin care pot fi identificate și blocate apelurile nedorite. Serviciul care funcționează atât pe Android, cât și pe iOS, dar doar pentru abonați, nu și pentru cartele preplătite, afișează notificări atunci când este identificat un apel spam. (The Verge)

6. Facebook anunță că toți advertiserii din Uniunea Europeană care vor să ruleze campanii legate de Alegerile Europene trebuie să fie autorizați în țara în care își au sediul. Măsura menită să protejeze integritatea alegerilor, presupune upload-ul documentelor necesare verificării și este însoțită de o monitorizare care implică atât un sistem automatizat, cât și o componentă umană rezultată din notificările primite din partea utilizatorilor. (Facebook)

7. Până în 2023, utilizatorii de Android și iOS vor ajunge să cheltuiască pe aplicații $156 miliarde, o creștere de 120% față de anul trecut. Google Play va avea cea mai mare creștere, ajungând peste 5 ani la $60 miliarde, dar va fi încă departe de cele $96 miliarde la care va ajunge App Store-ul celor de la Apple. (Profit.ro)

8. Rocket Lab a lansat cu succes prima rachetă din 2019, al cărui client este DARPA, agenția Departamentului Apărării al Statelor Unite care se ocupă cu dezvoltarea tehnologiilor militare. La bordul rachetei Electron se află R3D2, o antenă experimentală construită dintr-o membrană foarte subțire de Kapton, o peliculă de poliimidă. (TechCrunch)

9. Noul flagship LG G8 ThinQ va fi disponibil în Statele Unite din 11 aprilie și va putea fi cumpărat de la toți operatorii și magazinele autorizate. Smartphone-ul este disponibil pentru precomenzi începând de astăzi. (The Verge)

10. Black Shark 2, smartphone-ul de gaming cu ecran sensibil la presiune al celor de la Xiaomi este disponibil în Europa. Dispozitivul cu dotări de flagship poate fi cumpărat de pe site-ul oficial pentru 549 euro (8 GB RAM și 128 GB spațiu de stocare) respectiv 649 euro (12 GB RAM și 256 GB spațiu de stocare). (Profit.ro)

Bonus: Compania indiană de hail-raiding Ola va investi peste $500 milioane într-un serviciu de mașini autonome. Evaluată recent la $6 miliarde, Ola este susținută financiar inclusiv de Hyundai Motor și Kia Motors. (India Times)

Ți-ar mai putea plăcea
Judecător federal: Inteligenței artificiale nu-i pot fi atribuite invenții – Cronica de Tehnologie
Raport Microsoft: Rusia s-a aflat în spatele a 58% dintre atacurile susținute de guverne în perioada iulie 2020 – iunie 2021 – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău