Cronică de Tehnologie – Suportul pentru Windows 7 va înceta în Ianuarie anul viitor

1. Inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală, din cadrul ANAF, au identificat un prejudiciu de 1,94 milioane de lei (circa 400.000 de euro), compus din taxă pe valoare adăugată și impozit pe venit, cauzat bugetului de stat de către reprezentanții unei firme din România prin nedeclararea veniturilor obținute din vânzarea OneCoin. Antifrauda atenționează deținătorii de monede virtuale să se asigure că respectă toate obligațiile fiscale aferente obținerii de venituri din tranzacții cu aceste monede. (Profit.ro)

2. Microsoft a anunțat că suportul tehnic pentru Windows 7 va înceta la 14 Ianuarie 2020, însă companiile vor putea să beneficieze, contra cost, de asistență până în 2023. Windows 7 rulează, în acest moment, pe aproximativ 40% din calculatoarele din întreaga lume. (TechCrunch)

3. Jack Dorsey, CEO-ul startup-ului procesator de plăți Square, a anunțat un plan de a angaja 3-4 programatori și un designer care să lucreze la proiectele crypto ale companiei. Dorsey, care este și fondator și CEO Twitter, nu a dat mai multe detalii despre ceea ce vrea să facă dar a anunțat că cei care vor fi angajați vor primi salariile în bitcoin. (Coindesk)

4. Bolt, fostul Taxify, se pregătește să intre pe piața de livrare mâncare, în țările unde activează. În România această piață este extrem de concurențială, mai ales după intrarea Uber Eats și Glovo. Pe piață mai activează Takeaway, care a achiziționat Oliviera, și FoodPanda. (Bloomberg)

5. The Wall Street Journal ar putea face parte din serviciul pe care Apple News îl va lansa, cel mai probabil, luni, 25 Martie. Abonamentul lunar la WSJ, prin Apple News, va costa în jur de $10/lună. New York Times și Washington Post au refuzat să fie parte din serviciul de știri de la Apple. (NYTimes)

6. Șase directori din industria fintech au declarat, pentru Bloomberg, că dacă Revolut va avea probleme, atunci întregul sector ar putea avea de suferit, investitorii urmând a-și pierde încrederea în domeniu. (Bloomberg)

7. Apple a anunțat că a doua generație a căștilor AirPods poate fi comandată începând de astăzi, la un preț de $159. (Link)

8. Oculus a anunțat lansarea în această primăvară a unei noi căști VR, Rift S, dezvoltată împreună cu Lenovo. Dispozitivul va avea o rezoluție a ecranului de 1280×1440 și lentile îmbunătățite. Prețul va fi de $399. (TechCrunch)

9. Epic Games a anunțat că jocul Fortnite a ajuns la 250 milioane de jucători înregistrați, cu 50 milioane mai mult decât erau în Decembrie. Compania a mai anunțat că a atins un număr record de jucători care s-au jucat simultan: 10,8 milioane. (Engadget)

10. Forbes are un interviu cu Eduado Saverin, unul dintre cofondatorii Facebook, făcut celebru de filmul „The Social Network”. Saverin, s-a retras acum 7 ani în Singapore, coordonează un fond de investiții, Capital B, care a investit, incepand cu 2015, $360 milioane în 20 de startupuri. (Forbes)

Ți-ar mai putea plăcea
CNN+ se va închide pe 30 aprilie, la o lună de la lansarea oficială – Cronica de Tehnologie
Piața europeană de smartphone-uri a crescut cu 8% în 2021 – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău