TeamViewer ar fi fost spart de hackerii chinezi în 2016 – Cronica de Tehnologie

1. Salesforce a fost nevoită să-și închidă o mare parte a infrastructurii după ce o modificare a configurației a acordat drepturi de acces la datele companiei. Utilizatorii au avut inclusiv drepturi de scriere, putând adăuga orice cod în fișierele de pe servere. (ZD Net)

2. Opera Software a lansat o nouă versiune a browser-ului cu același nume. Opera Reborn 3 include, printre altele, VPN gratuit, Adblock, un Crypto Wallet și, nu în ultimul rând, are un design nou. (Ars Technica)

3. Astrobee, robotul cubic autonom dezvoltat de NASA, a realizat primul test hardware în spațiu. Robotul urmează să automatizeze diverse operațiuni pentru întreținerea echipamentelor la bordul Stației Spațiale Internaționale. (Engadget)

4. Un grup format din 45 de organizații, companii și persoane acuză 186 de furnizori de internet din Europa că încalcă neutralitatea internetului. Într-o scrisoare adresată oficialilor europeni, grupul susține că ISP-urile încalcă principiile neutralității internetului prin verificarea amănunțită a pachetelor de date cu scopul aplicării unor planuri tarifare diferite. (Engadget)

5. TeamViewer ar fi fost spart de hackerii chinezi în 2016. Popularul program de acces de la distanță care este folosit de milioane de utilizatori ar fi fost compromis cu un malware care a fost folosit anterior de serviciile de spionaj chineze. În urma atacului, hackerii au dobândit acces complet la PC-urile folosite prin conexiunile remote. (TheHackerNews)

6. Acțiunile de hacking activist au scăzut cu 95% din 2015. Dacă în urmă cu 4 ani erau cunoscute 35 de acțiuni, anul trecut s-a aflat de doar două atacuri de acest gen. Scăderea este pusă în principal pe seama despărțirii hackerilor de la Anonymous, care erau răspunzători de 45% din hacking-ul activist. (Engadget)

7. Japonia va trece la numere de telefon formate din 14 cifre, după ce a constatat că va rămâne în curând fără numere disponibile din 11 cifre, câte compun în prezent un număr de telefon. Numerele din 14 cifre care vor avea prefixul 020 sunt văzute ca o soluție pentru explozia de dispozitive IoT pe care o va aduce tehnologia 5G. (TheInternetofThings)

8. Google va închide din 28 iunie serviciul de VR video Jump, folosit pentru unirea cadrelor într-o singură imagine (stitching). Compania spune că noile formate și camere de realitate virtuală elimină nevoia acestui serviciu. (Variety)

9. 33 de modele de routere wireless Linksys permit accesul la istoricul conexiunilor și inclusiv la adresele MAC ale dispozitivelor conectate. Există online cel puțin 25.000 de routere Linksys vulnerabile, iar aproape un sfert dintre acestea folosesc datele de conectare implicite. (Engadget)

10. Cercetătorii germani au creat circuite flexibile și transparente. Folosind nanofire de argint printate 3D, lungi de doar 20 de nanometri, procesul ar putea duce la printarea pe viitor a LED-urilor și a panourilor solare. (HackaDay)

Bonus: Oamenii de știință suedezi au realizat un așa-numit atlas al microfosilelor vulcanice pentru a ajuta la descoperirea dovezilor de viață anterioară pe Marte. Acesta ar putea fi folosit de misiunea comună pe care NASA, Agenția Europeană Spațială și Rusia o vor lansa cu acest scop anul viitor. (Phys)

Ți-ar mai putea plăcea
Traficul din Facebook al site-urilor de știri a scăzut față de anul trecut la jumătate – Cronica de Tehnologie
Samsung va prezenta noua serie Galaxy Note 20 pe 5 august – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău