Cronica de Tehnologie – Trei servicii de la Apple si un card de credit

1. Hackerii au spart sistemele Asus prin care compania făcea update-urile pentru Windows pe laptopurile și pc-urile produse de ei. Este una dintre cele mai terifiante știri din IT, estimările fiind că aproape 1 milion de computere au fost afectate în a doua jumătate a anului trecut. Practic toți utilizatorii care au fost afectați au instalat, crezând că fac un update de soft controlat de Asus, programe ale hackerilor. (Motherboard)

2. Apple a anunțat Apple TV+, o consolă centrală ce va combina streamingul unor canale TV precum HBO, Starz sau Showtime, la care userul se poate abona, cu producții pe care Apple le va realiza împreună cu partenerii săi. Serviciul va fi disponibil din toamnă, în 100+ țări. (AppleInsider)

3. Apple a lansat un card de credit, Apple Card, care va funcționa cu aplicația Wallet din iOS, va oferi posesorilor 3% cashback, la cumpărarea produselor Apple, și 2% la utilizarea cu Apple Pay. Cardul nu avea avea număr, cod de securitate CVV și dată de expirare. Va fi disponibil din vara in Statele Unite. (Cnet)

4. Uber a anunțat achiziția rivalului, pe piațele Orientului Mijlociu, Careem Networks pentru $3,1 miliarde, cea mai mare achiziție făcută de companie până în prezent. (WSJ)

5. McDonald’s a anunțat achiziția Dynamic Yield, o companie care folosește machine learning pentru a personaliza cumpărăturile online și a recomanda produse. McDonald’s vrea să utilizeze tehnologia pentru a personaliza meniul de la restaurantele drive-thru în funcție de vreme, traficul din restaurante și evoluția comenzilor pentru anumite produse. Fără o confirmare, suma plătită pentru achiziție, conform surselor, este de $300+ milioane. (TechCrunch)

6. Apple a lansat serviciul Apple News Plus care oferă abonaților acces la peste 300 de reviste, precum și la Wall Street Journal. The New Yorker, Esquire, The Atlantic, National Geographic, Men’s Health și Vogue sunt câteva dintre titlurile incluse în aplicație. Cei de la Apple au anunțat că dacă cineva și-ar face abonament la toate publicațiile oferite în Apple News Plus l-ar costa $8000 pe an. Costul lunar al abonamentului este de $9.99. (TheVerge)

7. Apple a anunțat Apple Arcade, un serviciu de gaming care va fi disponibil pe toate device-urile companiei, jucătorii putându-se juca inclusiv offline. Apple va selecta 100+ jocuri ce vor face parte din acest serviciu urmând a adăuga (lunar?) noi jocuri. Serviciul va fi lansat în toamnă, în 150 de țări. Nu au fost date detalii despre cât va costa. (TechCrunch)

8. Xiaomi și-a raportat rezultatele pe trimestrul patru al anului trecut: venituri de $6,62 miliarde, în creștere cu 26,5% față de perioada similară a anului 2017, profit de $276 milioane, de trei ori mai mare decât în Q4 2017. Vânzările din afara Chinei au ajuns la 40% din total vânzări, în creștere de la 28%. (TechCrunch)

9. WSJ anunță că Nintendo ar putea lansa în acest an două noi console Switch, una low end, mai mică și mai ieftină, portabilă, iar cealaltă high end, pentru a putea concura cu PS4 și Xbox One. (WSJ)

10. YouTube și-a anulat planurile de a produce seriale pentru a putea concura cu Netflix și Amazon, rămânând la strategia de a ocupa cât mai mult din zona de free video. Decizia vine în contextul în care Disney își va lansa anul acesta propriul serviciu de streaming, Disney+, iar Apple a anunțat Apple TV+, un mixt între streamingul altor canale și producția de content propriu. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Intel a făcut publice, dintr-o eroare, specificațiile tehnice pentru procesoarele din a 13-a generație – Cronica de Tehnologie
Cronica de Tehnologie – Galaxy Fold, smartphone-ul pliabil de la Samsung este “îngrijorător de fragil”

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău