Cronica de Tehnologie – Apple ar putea produce anul acesta prima sa cască pentru AR

1. Sam Altman demisionează de la conducerea Y Combinator, unul dintre cele mai importante incubatoare de startup-uri, pentru a se ocupa de alte proiecte, precum cercetarea, non-profit, în zona inteligenței artificiale OpenAI. Y Combinator este recunoscut pentru crearea mai multor unicorni, printre numele grele incubate se numără Airbnb, Dropbox și Twitch. (Axios)

2. OneCoin, o schemă piramidală bazată pe cripto monede, a fost pusă oficial sub acuzare în Statele Unite. Cei trei fondatori, Konstantin Ignatov, Ruja Ignatova și Mark Scott, sunt acuzați de fraudă și spălare de bani. Procurorii susțin că OneCoin a avut un profit de €2.232 miliarde din ultimul trimestru al lui 2014, până în al treilea trimestru din 2016. Konstantin Ignatov și Mark Scott au fost arestați, iar Ruja Ignatova este în prezent căutată. (The Block)

3. Împreună cu Yankees, Amazon ar putea face o ofertă pentru cumpărarea YES Network, unde acționar majoritar este 21st Century Fox. Dacă afacerea se confirmă, Yankees va deveni acționarul majoritar al rețelei de televiziuni sportive care emite în zona metropolitană a New York, o zonă evaluată la puțin sub $3.5 miliarde. Amazon încearcă astfel să crească numărul abonaților la serviciul Amazon Prime, care a ajuns anul trecut la 97 de milioane de membri. (The New York Time)

4. Apple ar putea începe să producă anul acesta prima sa cască de realitate augmentată. Aceasta va avea propriul ecran, însă restul operațiunilor, precum procesarea imaginilor, localizarea și conectarea la internet vor fi realizate de iPhone. Lansarea oficială ar putea avea loc în 2020. (Profit.ro)

5. 2018 a adus noi strategii și pe o arie geografică mai mare din partea atacatorilor cibernetici care vizează sectorul financiar, conform Kaspersky. În centrul atenției s-au aflat cripto monedele, care au fost vizate de hackeri prin două metode: malware care folosește resursele sistemelor atacate pentru minarea monedelor virtuale fără a atrage atenția și atacuri directe asupra infrastructurii, a portofelelor virtuale și a serviciilor de schimb. Kaspersky spune că tinerele companii din zona financiară, precum fintech-urile, sunt în mod special vulnerabile, fiind lipsite de experiență în lupta cu hackerii. (Kaspersky)

6. Senatorul american Elizabeth Warren vrea să spargă și “Apple”. Warren propune ca orice companie americană care înregistrează venituri mai mari de $25 de miliarde să nu aibă voie să se folosească de propriile platforme pentru a-și vine alte produse. Alături de Apple, sub incidența unei astfel de reglementări ar mai intra Facebook, Google și Amazon. (The Verge)

7. Facebook a dat în judecată doi ucrainieni care au furat datele personale ale utilizatorilor și le-au injectat reclame în NewsFeed-ul rețelei sociale prin intermediul unor extensii de browser. 63.000 de utilizatori Facebook au fost infectați în acest fel în perioada 2017 – 2018. Aceleași persoane ar putea fi în spatele vânzării mesajelor private a aproximativ 81.000 de utilizatori. (The Verge)

8. Franța schimbă condițiile programului French Tech Visa, prin care companiile franceze sunt încurajate să angajeze personal talentat din afara țării. În noua sa formulă, peste 10.000 de startup-uri îndeplinesc condițiile, spre deosebire de cele doar aproximativ 100 din vechea formulă a programului. Taxa pentru French Tech Visa costă €368. (Tech Crunch)

9. Gigantul software Citrix, unul dintre cei mai mari contractori guvernamentali din Statele Unite, a fost victima hackerilor susținuți de Iran, care au intrat în posesia unei mari cantități de date. Citrix, care are contracte inclusiv cu armata americană și FBI, a fost atacat în luna Decembrie a anului trecut și, din nou, săptămâna trecută. (NBC News)

10. Google a lansat o aplicație de recunoaștere a vorbirii care va ajuta copiii indieni din zona rurală a țării să citească. Bolo (care înseamnă “vorbește” în hindusă) suportă limba hindusă și engleza, oferind un sistem de recompense bazat pe diverse jocuri și sarcini pentru copii. Aplicația folosește tehnologia de recunoaștere vorbirii pentru a înțelege frazele citite de copii, după care, prin intermediul unui asistent digital, oferă sugestii de vocabular și pronunțare pentru corectare. (VentureBeat)
Ți-ar mai putea plăcea
Huawei este implicat în construirea rețelelor 5G ale operatorilor importanți din Marea Britanie – Cronica de Tehnologie
Ford va folosi tehnologia Google pentru funcțiile de conectivitate și infotainment ale mașinilor sale – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău