Cronica de Tehnologie – UiPath ar putea fi evaluat la $7 miliarde, devenind cel mai valoros startup în domeniul inteligenței artificiale

1. Google a prezentat Stadia, serviciul de gaming în cloud care va fi lansat anul viitor. Tehnologia le va permite utilizatorilor să joace jocuri prin intermediul browser-ului de internet, fără să aştepte descărcarea conţinutului pe un dispozitiv. În acest fel, accesarea jocurilor poate deveni la fel de uşoară ca vizionarea unui clip video. Google se va folosi de YouTube pentru a promova acest serviciu, prezentarea oferind un exemplu de clip în care, la click pe link, în video, jocul s-a deschis instant. Google a anunțat că are în plan să ofere jocuri în 4K la 60 fps pentru o conexiune de internet de 25Mbps și va avea, în viitor, rezoluție 8K și 120 fps. (TheVerge)

2. Google a anunțat că și-a construit propriul studio, Stadia Games and Entertainment, care va dezvolta jocuri exclusiv pentru noua platformă de streaming anunțată. Studioul va fi condus de Jade Raymond, un veteran al pietei de jocuri, cu experiență la EA și Ubisoft. (TheVerge)

3. Startup-ul tech UiPath, fondat de românii Daniel Dines și Marius Tîrcă, evaluat recent la $3 miliarde, se află în discuții pentru o nouă etapă majoră de finanțare, care ar putea ridica evaluarea la $7 miliarde și ar instala compania în poziția de cel mai valoros startup în domeniul inteligenței artificiale din lume, depășind compania chineză SenseTime, evaluată la $4,5 miliarde în Iunie 2018. (Profit.ro)

4. IPO-ul Lyft, concurentul Uber pe piața din Statele Unite și Canada, ar fi fost deja suprasubscris de către investitori, după doar două zile, ceea ce va duce, cel mai probabil, la o evaluare mai mare de $23 miliarde, cât era în planul inițial. (Reuters)

5. Apple a anunțat un upgrade la linia iMac acestea urmând să beneficieze de ultimele procesoare Intel, generația Core 8 și 9. Noile procesoare vor oferi până la 60% mai multă viteză pentru versiunea de 21.5 inch a iMac-ului , în timp ce versiunea de 27 inch va beneficia de o viteză de 2,4 ori mai mare decât a generației anterioare. (MacRumors)

6. Google are în plan să-i întrebe pe utilizatorii de Android din Europa dacă vor să-și schimbe motorul de căutare (în prezent Google) și browserul (în prezent Chrome), oferindu-le alte opțiuni, într-o încercare de a scăpa de o eventuală amendă anti concurența dată de comisarii europeni. (WSJ)

7. Hyundai Mobis, divizia de componente auto și servicii a sud-coreenilor de la Hyundai și Kia, s-a aliat cu gigantul rus din domeniul tehnologiei Yandex în vederea dezvoltării de tehnologie pentru automobile autonome. Cele două companii au semnat un memorandum de înțelegere pentru a dezvolta în comun sisteme de control pentru vehicule fără șofer, cu un grad ridicat de autonomie (nivelurile 4 și 5). Yandex, care operează deja o flotă de taxiuri complet autonome, sau robotaxiuri, estimează că un prototip de vehicul autonom bazat pe un model Hyundai sau Kia și dotat cu tehnologie realizată în comun ar putea fi prezentat până la finele anului. (Profit.ro)

8. Instagram a anunțat un program beta desfășurat cu 20 de branduri de beauty și fashion prin care utilizatorii pot cumpăra și gestiona comenzile direct din platformă. Brandurile care participă la program sunt unele dintre cele mai populare pe rețeaua socială: Adidas, Anastasia Beverly Hills, ColourPop, Huda Beauty, KKW Beauty, Kylie Cosmetics, Nike și Ouai Hair. (DigiDay)

9. The American Civil Liberties Union (ACLU) a ajuns la o înțelegere cu Facebook în legătură cu opțiunile oferite pentru publicitatea pe platformă, care distriminează anumite persoane. Ca parte din acord, ce presupune și o plată de $5 milioane de către rețeaua socială, Facebook a acceptat să facă schimbări majore în criteriile de targetare cu publicitate a utilizatorilor, care distriminau utililizatorii șomeri, care nu aveau case sau credite. (Axios)

10. Închiderea, de către FBI, în Decembrie, a celor 15 centre de unde se puteau cumpăra atacuri DDoS, a redus atacurile de acest tip cu 85%, la nivel global. (Link)

Ți-ar mai putea plăcea
China s-a folosit de „big data” pentru a identifica și expune agenți CIA care operau în Europa și Africa – Cronica de Tehnologie
Peste un 1 miliard de iPhone-uri sunt folosite în toată lumea – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău