Cronica de Tehnologie – Vulnerabilitate descoperită în WhatsApp

1. O vulnerabilitate WhatsApp a permis instalarea de la distanță a unui spyware pe telefoanele utilizatorilor. Infectarea se realiza prin simpla apelare audio, nefiind necesar un răspuns la apel din partea utilizatorilor vizați. Spyware-ul ar fi fost creat de o companie israeliană cunoscută pentru dezvoltarea la comandă a unor astfel de soluții, iar WhatsApp spune că au fost targetați astfel un număr mic de utilizatori. (Profit.ro)

2. Experții în securitate au descoperit un bug în seria 1001-X de routere Cisco, care poate fi folosit pentru a comanda și intercepta datele transferate de acestea. Routerele profesionale din seria 1001-X sunt folosite în multe domenii și instituții importante, de la burse de mărfuri, la mall-uri. (Wired)

3.  Două de la Apple: 1. Apple a lansat update-ul 12.3 al sistemului de operare iOS. Principala noutate a ceea ce poate fi ultimul update înainte de iOS 13 este aplicația Apple TV, care vine cu un design nou, include acces la iTunes și conținutul unora din rețelele americane de televiziune sub forma canalelor (Profit.ro). 2. Apple TV și AirPlay 2 sunt acum disponibile pentru televizoarele inteligente Samsung lansate în 2019 și unele din modelele de anul trecut. Televizoarele compatibile vor primi cele două funcții prin intermediul unui update de firmware livrat prin internet. (iMore)

4. Serviciul indian de video streaming Hotstar, deținut de Disney, a stabilit un nou record în ceea ce privește numărul de oameni care vizionează simultan o transmisiune directă la un OTT (Over-the-top Media Service). 18,6 milioane de utilizatori au urmărit un meci live din campionatul național de cricket, Indian Premier League. (TechCrunch)

5. În următorii 5 ani, Microsoft va investi peste $100 de milioane pentru a deschide primele centre de dezvoltare în Africa. Acestea vor fi folosite pentru colaborări cu partenerii locali și pentru angajarea inginerilor talentați. (Bloomberg)

6. Amazon extinde programul Delivery Service Partner, care încurajează acum angajații companiei să-și creeze propria firmă de livrări. Aceștia pot primi $10,000 și salariul pe 3 luni. Amazon a anunțat recent că va începe să reducă timpii de livrare pentru abonații Prime la o singură zi. (TechCrunch)

7. Slack a avut în ultimele trei luni venituri de $134 milioane, înregistrând o pierdere de $39 milioane. Compania care urmează să se listeze la bursă din 20 iunie le promite investitorilor că va înlocui email-ul și va deveni un serviciu la fel de important precum electricitatea. (CNBC)

8. Facebook va mări remunerațiile pentru persoanele care lucrează pentru companie, dar care nu sunt tratați ca angajați obișnuiți. Gigantul american spune că salariul minim de $15 pe oră este insuficient pentru cei care locuiesc în zone scumpe, precum Silicon Valley sau San Francisco. În această categorie intră moderatorii de conținut, de care Facebook are din ce în ce mai multă nevoie. (Bloomberg)

9. Microsoft lansează Ion, un proiect open source de identificare descentralizată bazat pe tehnologia blockchain. Ion poate fi folosit în comunicarea dintre rețele pentru a genera identificatori descentralizați pe baza cărora este verificat dreptul de acces la date. (CoinDesk)

10. Utilizatorii și companiile care folosesc versiuni mai vechi de Photoshop și alte aplicații din suita Creative Cloud s-ar putea trezi dați în judecată de terți pentru încălcarea drepturilor de proprietate intelectuală, avertizează Adobe, după ce a fost chemată la rândul său în instanță pentru același lucru de Dolby. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Peste o treime din routere nu au primit nici măcar un update în ultimul an – Cronica de Tehnologie
Departamentul de Justiție al Statelor Unite ar putea respinge achiziția Sprint de către T-Mobile – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău