Cronica diminetii – 1 milion de masini electrice vandute in Europa

1. Simona Halep a fost eliminată în primul tur al US Open, după ce a fost învinsă cu 6-2, 6-4, de Kaia Kanepi din Estonia, locul 44 WTA. Irina Begu și Ana Bogdan s-au calificat în turul 2. Astăzi joacă Monia Niculescu, Mihaela Buzărnescu, Sorana Cîrstea și Marius Copil.

2. WSJ anunță că Toyota va investi $500 milioane în Uber, la o evaluare de $72+ miliarde, mai mare decât cea la care a investit Softbank. Cele două companii vor dezvolta împreună un proiect de mașină autonomă, fără șofer. (WSJ)

3. Băncile au împrumutat de la Banca Națională a României 12,2 miliarde de lei într-o operațiune repo, cea mai mare ca volum după octombrie 2012. Prin operațiunile repo, BNR introduce lichiditate în sistemul bancar, lucru ce duce la scăderea dobânzilor. Ratele ROBOR la fixingul de la ora 11 au scăzut de la 2,86% la 2,75%, pentru scadența overnight, și la 2,81% de la 2,91% vineri, pentru scadență la o săptămână. Este de așteptat ca scăderea să continue și astăzi. (Profit.ro)

4. Apple vă anunța, cel mai probabil, luna viitoare noile telefoane iPhone. Este un an de “S”, ceea ce înseamnă îmbunătățiri pentru generațiile existente, la viteza procesorului și la cameră, dar și un model cu diagonală de 6.5 inch, cea mai mare pentru un iPhone. Alte noutați ar putea fi ecran împărțit pentru a putea rula două aplicații în același timp, precum și iPhone cu dual-sim care va fi disponibil în anumite regiuni. (Bloomberg)

5. Compania poloneză R22 a cumpărat firma românească de hosting Găzduire Web, care operează platforma găzduire.ro, de la fondul de investiții Broadhurst, pentru 1,1 milioane de euro. Firma locală, înființată în 2006, a avut anul trecut afaceri de 2,5 milioane lei și un profit net de 217.488 lei, cu 7 angajați. Polonezii, care sunt listați pe bursa de la Varșovia, au deja acorduri pentru a investi în alte două firme românești, urmând să ajungă la un portofoliu de circa 30.000 de clienți și aproximativ 50.000 de domenii. (Profit.ro)

6. Mai mult de 300.000 de migranți, care au cerut azil, și-au găsit locuri de muncă în Germania, în ultimul an, în creștere cu 100.000 față de cifrele raportate anul trecut. Cei mai mulți dintre ei provin din țări afectate de conflicte armate: Siria, Irak, Somalia și Eritreea. (Quarz)

7. Statele Unite au anunțat că au ajuns la o înțelegere cu Mexic pentru a înlocui Acordul Nord-American de Liber-schimb (NAFTA), urmând să înceapă negocierile și cu Canada, astfel încât să finalizeze până vineri acordul final. Bursele au reacționat pozitiv la acest anunț. (WSJ)

8. Unul din șapte adulți americani a consumat marijuana în 2017. (Reuters)

9. Europa a ajuns la 1 milion de mașini electrice vândute, la un an după ce China a atins același număr, dar înaintea Statelor Unite. (TheGuardian)

10. Un Ferrari 250 GTO din 1962 a devenit cea mai scumpă mașină vândută la o licitație după ce a fost cumpărată sâmbătă cu $48.4 milioane. (CNBC)

Cronica diminetii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Agerpres a furnizat poliției toate fotografiile si filmările de la mitingul din 10 august, pentru “identificarea oamenilor” – Cronica dimineții
Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) stabileşte că beneficiile vaccinului AstraZeneca-Oxford sunt mai mari decât riscurile – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău