Cronica diminetii – 20% scadere pentru actiunile facebook

1. Secretarul de Stat, Mike Pompeo, a declarat că Statele Unite nu vor recunoaște niciodată anexarea Crimeei de catre Rusia și a cerut reintegrarea teritorială a Ucrainei. (AP)

2. Președintele Trump a avut o întâlnire cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în urma căreia au convenit să continue negocierile pentru a ajunge la zero taxe, zero bariere și zero subvenții pentru bunurile industriale non-auto. Trump a declarat că UE va importa mai multe gaze naturale și soia din SUA, iar pe moment părțile nu vor mai institui noi taxe comerciale. (WSJ)

3. Mişcarea România Împreună (RO+) i-a cerut ministrului Agriculturii, Petre Daea, să demisioneze din funcţie, după ce acesta a spus că porcii infestaţi cu pestă porcină africană sunt ucişi ca la Auschwitz. Formaţiunea acuză faptul că este „inadmisibil ca un ministru al Guvernului României să compare incinerarea porcilor cu Holocaustul”. (News.ro)

4. Facebook și-a anunțat rezultatele pe trimestru al doilea, venituri în creștere cu 42%, la $13.2 miliarde, profit net de $5.1 miliarde, în creștere cu 32%. Numărul de utilizatori activi zilnic a crescut la 1.47 miliarde, creștere de 11%. Compania are $42.31 miliarde în conturi, cash sau cash echivalent. (Facebook)

5. Un reporter CNN acreditat la Casa Albă a fost interzis la conferința de presă comuna ținută de președintele Trump și președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. (CNN)

6. Acțiunile facebook au scăzut cu +20% după anunțarea rezultatelor, pe fondul încetinirii creșterii. În Europa, pentru prima oară, numărul userilor a scăzut, iar în SUA și Canada a rămas constant. La conferința de după anunțarea rezultatelor, întrebați fiind cum vor menține rata de creștere a veniturilor, oficialii facebook au răspuns că vor introduce mai multe reclame în Messenger, inclusiv mesaje trimise automat de la sponsori.

7. Veniturile din online ale ziarului The Guardian le-au depăşit pentru prima dată pe cele ale exemplarelor în print, datorită donațiilor primite de la utilizatori. (News.ro)

8. Elefant Online, administratorul magazinului online elefant.ro, pregătește lansarea unei emisiuni de obligațiuni corporative nominative în valoare totală de 4,64 milioane de lei, cu posibilitatea suplimentării până la 14 milioane de lei. Scadența titlurilor va fi 3 ani de la data încheirii plasamentului și cu o rată a dobânzii anuale de 9% pe an. (Profit.ro)

9. Șeful Amazon din Marea Britanie a declarat că ar putea avea loc tulburări civile în cazul în care Marea Britanie părăsește Uniunea Europeană fără a avea un acord. (Bloomberg)

10. FCSB vă va juca astăzi, în deplasare, cu slovenii de la Rudar Velenje, în turul doi al Europe League. Meciul va începe la 18.30 și va fi transmis în direct de PrimaTv.

Cronica diminetii este sustinuta de 2Performant.com.

 

Ți-ar mai putea plăcea
În 2021, România a avut a treia cea mai ridicată rată a fertilității dintre țările UE – Cronica dimineții
Anul acesta, guvernul ar putea plăti €8 miliarde dobânzi pentru datoria existentă – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău