Cronica dimineții – A fost lansat programul Start-Up Nation, ediția 2018-2019

1. O analiză New York Times, care a studiat mai mult de 1400 documente interne, arătă că cei peste 7500 de moderatori Facebook se bazau pe prezentări în Power Point, care conțineau și informații neactualizate sau false, și pe Google Translate în deciziile pe care le aveau de luat, zi de zi, când moderau mii de postari. (Link)

2. Zeci de mii de persoane fizice autorizate (PFA), înființate înainte de data de 17 ianuarie 2018, riscă să fie radiate, dacă nu își reduc la cel mult 5 numărul de clase de activităţi prevăzute de codul CAEN, până la termenul de 17 ianuarie 2019, prevăzut de o lege intrată în vigoare în 2018. (Link)

3. Peste 4.000 de useri s-au înscris în aplicația Start-Up Nation 2018-2019 și au înregistrat deja 1.401 planuri de afaceri, la aproape trei ore de la lansarea aplicației, a anunțat ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ștefan-Radu Oprea. Programul a fost lansat ieri dimineata si ofera fonduri nerambursabilede 200.000 lei per proiect nou de afaceri. (Profit.ro)

4. Michelle Obama a devenit, conform unui sondaj Gallup, cea mai admirată femeie din Statele Unite, detronând-o pe Hillary Clinton care a ocupat această poziție în ultimii 17 ani. Barack Obama rămâne cel mai admirat bărbat, pentru cel de-al unsprezecelea an consecutiv. (BBC)

5. Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, spune că va sesiza Curtea Constituţională dacă preşedintele Klaus Iohannis va respinge cererea de revocare din funcţie a procurorului general Augustin Lazăr sau nu îi va numi pe cei cinci procurori propuşi în funcţii de conducere. Toader a anunţat aseară că a transmis către preşedintele României atât solicitarea de revocare din funcţie a procurorului general, Augustin Lazăr, cât şi pe cea privind numirea Adinei Florea ca procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. (Digi24)

6. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că vrea să se ajungă la concluzia că PSD şi ALDE trebuie să aibă un candidat unic la alegerile prezidenţiale, iar apoi să fie desemnat cel care are cele mai mari şanse. Dragnea afirmă că nu respinge „nicio variantă”. „Nu resping varianta nici cu mine, nici cu domnul Tăriceanu, nici cu altcineva, dar cine vom constata că are cele mai mari şanse, pentru că domnia lui Iohannis trebuie să înceteze”, a adăugat el. (News.ro)

7. În ultimii 6 ani, procentul mașinilor electrice din Norvegia a crescut de la 6% la aproape 50%. (Bloomberg)

8. Conform mai multor surse, Apple va începe să producă în India modelele de top, inclusiv X-ul, ale iPhone-ului prin intermediul celor de la Foxconn, care le fabrică și în China. Apple produce în acest moment, în India, doar modelele low end, SE și 6S. (CNBC)

9. Noul aeroport din Istanbul, inaugurat de președintele Erdogan în Octombrie, nu va fi gata în Ianuarie, așa cum se anunțase, urmând a fi complet funcțional la începutul lui Martie. (Reuters)

10. TechCrunch anunță că Epic Games, creatorii celui mai de succes joc online din acest an, Fortnite, au înregistrat un profit de $3 miliarde în 2018. (Link)

Cronica diminetii este monetizata prin 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
OMS: Imunitatea colectivă nu va fi atinsă în 2021, în ciuda vaccinurilor – Cronica dimineții
Cursele aeriene spre și din Italia se suspendă de azi pâna pe 23 martie – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău