Cronica diminetii – Amazon atinge o evaluare de $900 miliarde

1. Guvernul se reuneşte din nou în şedinţă, pentru a doua oară în această săptămână, pe fondul informaţiilor privind posibilitatea adoptării unei Ordonanţe de Urgenţă privind amnistierea şi graţierea unor fapte de corupţie. Tot joi se încheie şi sesiunea extraordinară a Parlamentului, astfel că joi este ultima zi din această vară în care Guvernul mai poate emite ordonanţe de urgenţă. (News.ro)

2. Amazon a atins, pentru prima oară, o evaluare de $900 miliarde pe bursa americană și continuă “lupta” cu Apple pentru a deveni prima companie evaluată la $1000 miliarde. (Reuters)

3. Primăria Capitalei a refuzat să autorizeze protestul pe care românii din diaspora voiau să îl organizeze în 10 august în Piaţa Victoriei, pe motiv că acesta ar încălca un articol din lege care spune că adunările publice trebuie să se desfăşoare în mod paşnic şi civilizat, fără să afecteze transportul în comun sau funcţionarea instituţiilor publice. Cei care doreau să organizeze protestul de luna viitoare se declară nemulţumiţi de decizia municipalităţii şi se întreabă de ce protestul PSD din 9 iunie nu a intrat sub incidenţa aceluiaşi articol din lege. Ei dau de înţeles că protestul va avea loc oricum, pentru că au învăţat cum se obţine o autorizaţie de protest încă din 1989. (News.ro)

4. Apple a transferat hostingul conturilor iCloud ale utilizatorilor din China către o companie deținută de statul chinez pentru a respecta legislația locală. (TechCrunch)

5. Statul trebuie să recunoască dreptul de şedere al cuplurilor homosexuale căsătorite dacă unul dintre parteneri este cetăţean al Uniuniunii Europene, a decis Curtea Constituţională. Asociaţiile MozaiQ şi Accept salută decizia Curţii şi spun că aceasta este un prim pas pentru recunoaşterea oficială a cuplurilor gay în România şi pentru asigurarea egalităţii în drepturi şi demnitate pentru persoanele LGBT şi pentru familiile lor şi, în acelaşi timp, reprezintă un semnal pentru politicieni ca aceştia să ia măsuri şi să legalizeze parteneriatele civile între persoanele de acelaşi sex. (News.ro)

6. Ministerul Finanţelor propune plafonarea la 55 lei/Mwh a preţului gazelor naturale din producţia internă la producători până la data de 30 iunie 2021, afirmând că o astfel de măsură este necesară pentru „eliminarea efectelor negative asupra consumatorilor casnici, având în vedere că după 1 aprilie 2017 s-a liberalizat complet preţul de vânzare a gazelor naturale, iar tendinţa de creştere a fost continuă şi constantă”. (Profit.ro)

7. Un studiu făcut pe 112.000 persoane a arătat că suplimentele cu omega-3 nu au nici un efect în combaterea atacurilor de cord sau a infarcturilor. (TheGuardian)

8. În trei ani, o companie olandeză în care cofondatorul Google, Sergey Brin, a investit mai mult de $1 milion, ar putea începe să vândă restaurantelor carne de vita, crescută în laborator. (AlJazeera)

9. Walmart ar putea lansa un serviciu de video streaming care să concureze cu Netflix sau cu serviciul similar de la Amazon Prime, la un preț lunar al abonamentului sub concurență, adică sub $8 dolari. Walmart operează deja Vudu, un serviciu VOD cu peste 100.000 de filme/seriale/documentare. (TheInformation)

10. O femeie de 63 ani, care a împrăștiat sânge de porc în casa partenerului, un membru al parlamentului britanic, după ce a aflat că este înșelată, a primit o condamnare de 120 ore munca în folosul comunității. Femeia, o fostă componentă a echipei olimpice de echitație a Marii Britanie, a folosit sângele de porc pentru a scrie pe pereții casei și a desena un penis pe podea, însoțit de cuvintele “big dik lord”.  (Telegraph)

Cronica diminetii este sustinuta de 2Performant.com.

 

Ți-ar mai putea plăcea
Consilierii lui Biden: Rusia ar putea câștiga războiul în câteva săptămâni/luni dacă Ucraina nu primește ajutor – Cronica dimineții
Ministrul de externe din Republica Moldova a cerut Rusiei să-şi retragă trupele şi armamentul din Transnistria – Cronica dimineții