Cronica diminetii – Amazon investește într-un constructor de case

1. Președintele Trump a acuzat OPEC, de la tribuna Adunării Generale ONU, că “jefuiește lumea” prin strategia practicată pentru a crește prețul petrolului. “Noi protejam parte din aceste țări pe costuri mici, în timp ce ele profită și vor să ne vândă petrol scump”. Declarația lui Trump vine la o zi după ce prețul petrolului Brent a ajuns la cel mai înalt nivel din ultimii 4 ani. (CNBC)

2. Compania aeriană low-cost Ryanair a anulat 190 de curse programate pentru 28 septembrie, reprezentând 8% din cele 2.400 de zboruri din acea zi, ca efect al grevei pe care o consideră „lipsită de necesitate a unei minorități de echipaj de cabină” din Spania, Belgia, Olanda, Portugalia, Italia și Germania. Conform datelor companiei, 30.000 de călători vor fi afectați. (Profit.ro)

3. Rata şomajului la sfârşitul lunii august a fost de 3,46%, în scădere cu 0,04 puncte procentuale faţă de luna anterioară şi sub valoarea înregistrată în August 2017, potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă. (News.ro)

4. Înlocuirea asfaltului cu panouri solare este ineficientă, arată datele preliminare de la primele experimente de acest gen, din Franța și Statele Unite. Costul instalării este mult mai mare decât al unui parc normal, iar eficiența este redusă, afectată de diferiți factori. (ArsTehnica)

5. Start-up-ul fintech Revolut a anunțat că veniturile au crescut de 5 ori în anul 2017, de la 2,4 milioane de lire sterline la 12,8 milioane, volumul lunar al tranzacțiilor a crescut de la 200 de milioane de dolari la 1,5 miliarde de dolari, iar numărul utilizatorilor s-a triplat, de la 450.000 la 1,3 milioane. (Profit.ro)

6. Alexa Fund, fondul de investiții al celor de la Amazon, a anunțat că a investit în Plant Prefab, un constructor de case modulare, pentru o persoană sau pentru familii, din sudul Californiei. Anunțul vine la câteva zile după ce Amazon a anunțat mai multe produse, sub brandul Alexa, destinate confortului casei. (CNBC)

7. Persoanele paralizate din cauza coloanei vertebrale ar putea merge din nou cu ajutorul unui implant care trimite semnalele de la creier la mușchi. Mai mulți pacienți, toți paralizați de la mijloc în jos, au putut merge, ajutați, după ce au primit acest implant amplasat sub locul unde coloana este afectată. (Engadget)

8. Porsche este primul brand german de mașini care anunță renunțarea la modelele diesel. (Reuters)

9. Numărul copiilor născuți cu sifilis aproape că s-a triplat, în Statele Unite, în ultimii 5 ani. Anul trecut s-au înregistrat 918 cazuri, în creștere de la 362 în 2013. Cele mai multe cazuri s-au înregistrat în statele din sudul și vestul Statelor Unite. Boala se poate transmite de la mama la copil în timpul sarcinii sau la naștere. (CBSNews)

10. Organizația Națiunilor Unite și alți donatori vor trimite provizii în nordul Yemenului unde oamenii au început să mănânce frunze. Peste 3 milioane de femei și copii suferă din cauza lipsei surselor de hrană în țară din Peninsula Arabică afectată deja de câțiva ani de conflictul între rebelii Houthi, susținuți de Iran, și guvernul susținut de Arabia Saudită. (AP)

Cronica diminetii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Standard&Poors a confirmat pentru România ratingurile de credit suveran – Cronica dimineții
Klaus Iohannis a efectuat, în 2023, 34 de deplasări externe, care au costat peste 41 de milioane de lei – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău