Cronica diminetii – Amazon s-a lansat in Turcia

1. Comcast, care deține NBC și Universal Pictures, a câștigat licitația pentru Sky, cu o ofertă de $40 miliarde, mai mare decât suma oferită de Fox. Comcast devine, cu această achiziție, cel mai mare operator de Pay Tv din lume, cu 52 de milioane de clienți. (Reuters)

2. Până în 2050, populația de peste 60 de ani se va dubla, ajungând la 2 miliarde, adică aproape 20% din total populație. În 2020, numărul persoanelor cu vârsta minimă de 60 de ani îl va depăși pe cel al copiilor cu vârsta maximă de 5 ani. (Link)

3. Amazon s-a lansat în Turcia, prima țară europeană din afară UE în care va avea site local. Turcia devine a șaptea țara din Europa cu site Amazon, după Marea Britanie, Germania, Franța, Italia, Spania și Olanda. (VentureBeat)

4. Cei doi suspecți ruși identificați de autoritățile din Marea Britanie ca autori ai atacului cu Novichok, de la Salisbury, au primit de la serviciile secrete ruse pașapoarte inseriate consecutiv, alături de alte 38 de agenți, ceea ce face identificarea lor și a misiunilor tuturor celor 40 mult mai ușoară. (Link în rusă)

5. Bob Iger, CEO-ul Disney a declarat că este posibil ca filmele Star Wars să fi fost lansate prea repede unul după altul, referindu-se la “Solo”, lansat în Mai, după Star Wars VIII, lansat în Decembrie. Iger a mai adăugat că ar trebui să ne așteptăm la o încetinire a premierelor StarWars. (CNN)

6. Chinezi care trăiesc într-o sărăcie extremă:
1990: 755.8 milioane
2015: 10 milioane

7. 6 dintre frații și surorile unui candidat Republican la Congres, susținut de Trump, au declarat că vor vota cu contra candidatul Democrat. (WAPO)

8. Echinocţiul de toamnă, momentul care marchează începutul toamnei astronomice, când noaptea este egală cu ziua, s-a produs în aceasta noapte, la ora 4.54, ora României. (News.ro)

9. Top 10 țări după numărul de restaurante Michelin cu 3 stele:
Japonia: 28
Franța: 27
SUA: 14
Germania: 11
China: 10
Spania: 9
Italia: 9
UK: 5
Olanda: 3
Elveția: 3

10. Europarlamentarul Maria Grapini va răspunde afirmativ întrebării de la referendumul privind redefinirea familiei, explicând, ieri, că România nu stă bine din punct de vedere democrafic, iar dacă nu va fi susținută familia tradițională – căsătoria dintre o femeie și un bărbat – nu pot apărea copiii. (Hotnews)

Cronica diminetii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Ministrul Educației: La trendul actual, judeţul Cluj va trece la școala online peste o săptămână – Cronica dimineții
Laureat al premiului Nobel și biofizician la Stanford: „Ceea ce trebuie să controlăm este panica și vom fi bine” – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău