Cronica diminetii – Anul viitor 10.000 de nepalezi/filipinezi/etiopieni ne vor servi în restaurante

1. Statul va încasa, în doar doua luni, peste 500 milioane lei în plus la buget, din taxe, dacă va implementa de la 1 Noiembrie creșterea salariului minim. (Hotnews)

2. Posibila participare pe liste comune, la alegerile pentru Parlamentul European, a USR și Mișcarea România Împreună, a generat nemulțumiri în interiorul USR. Principala problema a membrilor USR e că partidul, în ciuda unei proceduri transparente de selecţie a candidaţilor pentru alegerile europarlamentare, va deveni dependent de imaginea lui Dacian Cioloş. (Adevarul)

3. Uber caută un manager care să facă funcțional, anul viitor, serviciul de livrări mâncare cu drone, astfel încât din 2021 serviciul să fie lansat comercial. (WSJ)

4. Continuă plecările de la Facebook, Brendan Iribe, co-fondator Oculus, și-a anunțat decizia de a părăsi compania, la doi ani și jumătate de la plecarea celuilalt co-fondator, Palmer Luckey. Amândoi au ajuns la Facebook după achizitia Oculus, pentru $2 miliarde, în 2014. Plecarea are loc în contextul anulării proiectului Rift2, generația următoare a căștilor VR și a viziunii diferite în privința viitorului Oculus. (TechCrunch)

5. Directorul City Grill estimează că într-un an în restaurantele românești vor fi peste 10.000 de angajați din afară UE, printre care nepalezi, filipinezi sau etiopieni, de 20 de ori mai mulți decât acum. (Profit.ro)

6. Sondaj: Netflix și YouTube ocupă 71% din timpul alocat zilnic pentru video de adolescenții americani, în timp ce Instagramul a depășit Snapchat-ul. (Link)

7. Un studiu făcut pe 122.007 persoane, între 1991 și 2014, arată că lipsa activității fizice afectează mai mult sănătatea decât fumatul. (TIME)

8. Ford a anunțat că va începe testele cu mașini autonome, în Washington DC, anul viitor, urmând ca din 2021 să lanseze serviciile de taxi și livrări comerciale cu astfel de mașini. (Link)

9. Apele sărate situate sub suprafaţa planetei Marte ar putea conţine suficient oxigen molecular pentru a susţine viaţa microbilor şi a bureţilor, potrivit unui studiu publicat de revista Nature. (Digi24)

10. Un tânăr de 22 de ani, care suferă de sindromul Down, a lansat acum doi ani un site de ecommerce care vinde șosete de $6 milioane în 2018. El a fost ajutat de tatăl său, iar primele livrări le-a făcut personal. (CNBC)

Bonus: Fotografii cu cel mai mare pod rutier din lume. (Link)

Cronica diminetii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Numărul de microîntreprinderii a ajuns la cel mai redus nivel din ultimii 12 ani – Cronica dimineții
CIRCULAȚIA VIRUSULUI GRIPAL IN EMISFERA SUDICA ESTE DE 500 DE ORI MAI MICĂ DECÂT ÎN ANII TRECUȚI – CRONICA DIMINEȚII