Cronica diminetii – Apple a avut cel mai bun trimestru 2 din istoria companiei

1. Apple a avut un trimestru doi foarte bun, venituri în creștere cu 17%, de $53.3 miliarde, și profit de $11.5 miliarde, in crestere de la $8.7 miliarde, cât au generat anul trecut, în perioada similară. (Apple)

2. Apple a generat $9.55 miliarde din servicii și software – App Store, Apple Care, Apple Pay, iTunes și cloud – în creștere cu 31%. (CNBC).  Categoria „Other Products”, care include AirPods, Apple TV, Apple Watch, iPod touch, HomePod, Beats și accesoriile, a generat vânzări de $3.74 miliarde, în creștere cu 37%. (MacRumors).

3. În cele trei luni ale trimestrului doi, Apple a vândut 41.3 milioane de iPhones, 11.55 milioane de iPad-uri și 3.7 milioane de Mac-uri. Doar numărul de Mac-uri este în scădere. iPhone X rămâne cel mai vândut, cu un grad de satisfacție de 98%. Cele mai vândute trei telefoane în China urbana sunt toate iPhone-uri.

4. Piața globală de smartphone-uri a scăzut în trimestrul 2 cu 1.8%, numărul total de smartphone-uri livrate fiind de 342 milioane. Cu 54.2 milioane, Huawei depășește Apple și devine al doilea producător de smartphone-uri din lume. Este pentru prima oară în ultimii 8 ani când Apple nu este pe unul din primele două locuri. Deși a avut o scădere de 10.4%, Samsung rămâne liderul pietei. (IDC)

5. Față de vârful înregistrat în Ianuarie, acțiunile Tencent, a doua cea mai mare companie de tehnologie din China, după AliBaba, au scăzut cu 25%, ceea ce a dus la o diminuare de $143 miliarde a capitalizării companiei pe bursa. Scăderea chinezilor este mai mare decât cea înregistrată de facebook zilele trecute. (Bloomberg)

6. Trei jurnaliști ruși au fost uciși în Republica Centrafricană unde se aflau pentru un documentar despre Wagner, grupul de mercenari ruși care activează în respectiva țară. Wagner ar fi prezenti și în Siria, unde se estimează că ar avea 2500 soldați. (BBC)

7. Facebook a anunțat că a șters 32 de conturi/pagini de pe rețeaua de socializare și Instagram care încercau să influențeze alegerile americane din această toamnă. Conturile erau interconectate, își coordonau acțiunile, aveau un comportament atipic și au investit $11.000 în promovare. Nu există vreo dovadă că în spatele acestor conturi s-ar afla persoane din Rusia. (WashintonPost)

8. Procent din populația Indiei care are acces la toaleta în casă:
2015: 42.8%
2016: 50.6%
2017: 64.2%
2018: 82.6%

9. Un judecător federal din Seattle a emis un ordin temporar care interzicere publicarea planurilor 3D pentru arme. Judecătorul a motivat ca aceste arme din plastic, nedetectabile și care nu pot fi urmărite, ar putea ajunge în posesia unor infractori. Compania Defense Distributed, din Texas, se pregătea să facă publice planurile astăzi, după ce dăduse în judecată și ajunsese la o înțelegere cu guvernul american. (NBCNews)

10. Începând de astăzi procuratura din Manhattan nu vă mai urmari cazurile de posesie și consum de marijuana ci doar pe cele de trafic care ar putea prezenta amenințări pentru siguranța publică. Se estimează că numărul de infracțiuni cercetate anual va scădea de la 5000 la aproximativ 200. (TheHill)

Cronica diminetii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Un fost deputat PSD propune impozitarea progresivă a salariilor – Cronica dimineții
Ministrul Sănătăţii: Elevii din clasele mici ar trebui să poarte masca în mod obligatoriu – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău