Cronica dimineții – Băsescu: îl vom susține pe Iohannis în turul 2, la președinție

1. Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat aseară, la România TV, că PMP va avea candidat la alegerile prezidenţiale din acest an, iar în turul doi îl va susţine pe Klaus Iohannis. Întrebat dacă va candida la alegerile europarlamentare, Băsescu a evitat să dea un răspuns direct spunând că va face ce trebuie ca să ajute partidul. (News.ro)

2. Cercetătorii au anunțat că au reușit să transforme celulele stem în celule mature care produc insulina, o realizare care ar putea rezolva problema bolnavilor de diabet, de tip 1. (Engadget)

3. Fondurile de pensii facultative aveau active în valoare de peste 2 miliarde de lei, la 31 decembrie 2018, în creştere cu 12,18% comparativ cu nivelul de la 31 decembrie 2017, conform datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). Titlurile de stat deţineau cea mai mare pondere în cadrul activelor, de 1,2 miliarde de lei, respectiv 60,14%. Pe locul doi se aflau acţiunile, cu 402,990 milioane de lei (20,14%). Obligaţiunile corporative se situau pe locul trei din acest punct de vedere, cu 129,588 milioane de lei, respectiv 6,48% din totalul activelor. (Adevarul)

4. Preşedintele american Donald Trump a declarat că există opţiunea unei intervenţii militare în Venezuela. El a mai precizat că a refuzat o întrevedere cu Nicolas Maduro. “Cu siguranţă, este ceva… este o opţiune”, a spus Trump într-un interviu pentru CBS, întrebat în legătură cu o posibilă trimitere de trupe. (News.ro)

5. Piața de retail din China o va depăși, pentru prima oară, pe cea din Statele Unite, în 2019. Chinezii vor cheltui, conform estimărilor $5.600 miliarde anul acesta, cu $100 miliarde mai mult decât americanii. (CNN)

6. Acțiunile Sony au scăzut cu 9% după ce compania a anunțat că estimează vânzări mai slabe pentru camerele foto și smartphone-uri. Sony a anunțat că va închide anul fiscal, la final de Martie, cu venituri de $77,6 miliarde. (FT)

7. Orașele din Etiopia, inclusiv capitala Addis Abeba, au avut parte ieri de o zi în care mașinile nu au circulat deloc. Este a treia lună consecutivă cu o astfel de zi, o inițiativă a guvernului pentru a încuraja mișcarea și a reduce poluarea. (BBC)

8. Un student american care a furat $5 milioane în cryptomoneda a fost condamnat la 10 ani de închisoare. Este prima persoană care a fost condamnată după ce a fost acuzată că a preluat controlul sim-ului de telefon al unei alte persoane, convingând operatorul să mute numărul pe un alt sim decât al titularului. (Link)

9. Netflix a anunțat că activitatea pe platformă, în timpul Super Bowl, finala campionatului de fotbal american, a scăzut cu 32%, în Statele Unite, comparativ cu o seară normala de duminică. (Link)

10. Acum 33 de ani, Steve Jobs a plătit $5 milioane pe Pixar, lui George Lucas. În 2006 Disney a cumpărat Pixar pentru $7,4 miliarde.

Fotografia dimineții – O fetiță împreună cu cățelușul ei pe străzile din Havana după tornada care a lovit capitala Cubei săptămâna trecută:

Dacă sunteți  interesati să sponsorizati Cronica o puteți face prin 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Suntem primii în UE la folosirea rețelelor sociale – Cronica dimineții
Cronica diminetii – Procter & Gamble a depus cereri pentru înregistrarea ca mărci a termenilor LOL și WTF

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău