Cronica diminetii – berea a fost rationalizata in UK

1. California a aprobat una dintre cele mai dure legi de protecție a clienților. Legea, care va intra în vigoare în Ianuarie 2020, le dă dreptul clienților să ceară companiilor ce date au colectat despre ei, să ceară ștergerea datelor și să le interzică vânzarea sau închirierea datelor colectate. Companiile sunt obligate să ofere același nivel al serviciilor clienților care au cerut să nu le fie vândute datele dar au posibilitatea de a crește prețurile pentru acești clienți. Datele copiilor sub 16 nu pot fi vândute sau închiriate. (USAToday)

2. Chinezii au conectat televizoarele și telefoanele mobile din mediul rural la camerele de supraveghere, transformând locuitorii în operatori ce pot urmări și raporta poliției orice incident. (GlobalTimes)

3. Berea a fost raționalizată în anumite magazine din Marea Britanie, din cauza consumului crescut pe perioada Cupei Mondiale și a unei crize în producția de dioxid de carbon. Unele magazine limitează vânzarea la 300 doze per brand, iar Heineken a anunțat că Amstel și alte branduri nu vor fi disponibile în UK. (CNN)

4. Aproape 13.000 de britanici au cerut cetățenia unei alte țări din Uniunea Europeană anul trecut. Numărul a crescut foarte mult după Brexit, comparativ, în 2015 au fost doar 1800, iar în 2016 au fost 5025. Germania conduce, cu 7493 de cazuri, față de 594 în 2015, în timp ce doi britanici au cerut cetățenia romană anul trecut. (BBC)

5. Aeroportul din Bali, Indonezia, a fost închis vineri din cauza erupției vulcanului Agung. 450 de zboruri au fost anulate blocând 75.000 de pasageri, majoritatea turiști, pe insulă. Agung a erupt violent în 1963 când a ucis 1100 de persoane. (Time)

6. O sondă spaţială japoneză, Hayabusa 2, numită după un vultur, a ajuns în apropierea unui asteroid aflat la o distanţă de 300 de milioane de kilometri faţă de Pământ, după o călătorie de trei ani şi jumătate, având misiunea de a colecta mostre pentru descoperirea originii vieţii. (NYTimes)

7. O cafea în Caracas, Venezuela, costă acum 1 milion de bolivari, în timp ce salariul minim pentru o lună este 5 milioane bolivari, adică $1.45.

8. Între 2013 și 2018, în Seattle, unde Amazon are sediul central, s-au construit mai multe apartamente decât în toți ceilalți ultimi 50 de ani la un loc. Piața imobiliară s-a schimbat radical, de unde acum câțiva ani era foarte greu să închiriezi un apartament, astazi un procent record de 26% apartamente sunt goale în centrul orașului. (SeattleTimes)

9. Uruguay a trimis acasă campioana Europei, Portugalia, învingând-o cu 2-1, aseară, în optimile Cupei Mondiale. Ronaldo și Messi au plecat împreună acasă în aceeași zi.

10. O profesoara de sociologie de la Universitatea din Missouri si-a anulat un studiu pentru care ceruse barbatilor sa trimita fotografii cu penisurile lor. Profesoara avea nevoie de cel putin 3600 fotografii pentru a demonsta ca dimensiunea penisului are legatura cu increderea in sine a barbatilor si a felului in care le este afectata activitatea sexuala, sanatatea mentala sau integrarea in societate. Pana la anulare profesoara primisese cateva sute de fotografii ce vor fi pastrate, conform Universitatii, intr-o baza de date securizata. (USAToday)

Cronica diminetii este sustinuta de 2Performant.

Ți-ar mai putea plăcea
Ministrul Sănătăţii: românii vor putea avea o viaţă ”cvasi-normală” la finalul lunii iulie – începutul lunii august – Cronica dimineții
Cronica diminetii – daca Merkel pica, Europa pica

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău