Facebook: Nu am încălcat intimitatea utilizatorilor pentru că nu există intimitate pe rețeaua noastră – Cronica dimineții

1. Apărarea Facebook în procesul intentat pentru încălcarea intimității utilizatorilor în cazul Cambridge Analytica invocă faptul că “nu există intimitate pe rețeaua socială”. “Nu există nici o încălcare a intimității pentru că nu există așa ceva pe Facebook”. (Link)

2. Primarul oraşului Voluntari Florentin Pandele şi-a anunţat aseară, la România TV, intenţia de a candida la Preşedinţie. Primarul oraşului Voluntari a precizat că va candida ca independent. „Am vorbit cu Gabi (soţia sa, primarul Capitalei Gabriela Firea – n.r.) şi i-am spus că voi candida la alegerile prezidenţiale. M-a întrebat dacă sunt sigur că asta vreau şi i-am spus că da. Vreau să candidez”, a declarat Florentin Pandele. (News.ro)

3. Numărul cazurilor de varicela din Statele Unite a ajuns la aproape 1000, un record pentru ultimii 25 de ani. În ultimele 10 zile s-au înregistrat 91 de noi cazuri. (WSJ)

4. Uber și-a anunțat primele rezultate de când este listată pe bursă, cele pe primul trimestru. Venituri totale de $14,65 miliarde, în creștere cu 34% față de Q1 2018, venituri nete de $3,1 miliarde, în creștere cu 20%. Pierderea pe primele trei luni ale anului a fost de $1,01 miliarde. (CNBC)

5. 4 din 10 companii active în România înregistrează pierdere. Cel mai mare procent de firme pe minus se regăseşte în judeţul Teleorman. (Adevarul)

6. Clujul conduce în topul angajatorilor care oferă cele mai mari salarii din industria de dezvoltare software. 2.506 euro brut este salariul mediu în această industrie, in Cluj, urmat de Timiș, cu 2.173 euro brut. De 3 ori mai puțin (743 euro brut) au câștigat angajații din companiile de Producție, păstrând aceeași distanță față de cei din dezvoltare de soft, la fel ca anul trecut. (Profit.ro)

7. Brigitte Bierlein, principala judecătoare de la Curtea Constituţională, va deveni prima femeie cancelar din istoria Austriei. Ea va trebui să formeze un guvern interimar până la alegerile anticipate din septembrie. (News.ro)

8. Argentina și Algeria au anunțat că au eliminat oficial malaria. Numărul țărilor care au scapăt de această boală a ajuns la 38. (CNN)

9. New Hampshire a devenit statul american cu numărul 21 care a abolit pedeapsa cu moartea. În ultimii 80 de ani în acest stat nu a avut loc nici o execuție a vreunui condamnat. (AP)

10. Simona Halep a învins-o, cu scorul de 6-4, 5-7, 6-3, pe poloneza Magda Linette, locul 87 WTA, calificându-se în turul al treilea al French Open.

Promo: STIREA DIMINETII DE LA iCEE.fest: UPGRADE 100. Cât de pregătite sunt băncile și sistemul financiar pentru transformările majore provocate de explozia tehnologiei și a utilizării Internetului? 101 Blockchain, Revolut, George, TranferGO, Pay.UK, PayU + Salim Ismail, co-founder „Singularity University” -> printre cei care vor analiza fenomenul. DETALII AICI (http://bit.ly/2JMv6dE). Aveți 15% discount la orice tip de bilet cu cod voucher 15Cronica – valid în pasul din Book Now. AMR 13 zile.

Fotografia dimineții – Noile bancnote de 100 și 200 euro. Boris Roessler/Agence France-Presse, Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica dimineții – Britanicii vor să reglementeze internetul
Ministerul Afacerilor Interne a prezentat o propunere cu un set de măsuri care ar putea intra în vigoare începând din 15 mai – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău