Cronica diminetii – bulgarii au decis că tratatul european pentru combaterea violenței împotriva femeilor încalcă constituția

1. Un cutremur de 6.4 grade a lovit în această dimineață insula Lombok din Indonesia, destinatie turistica si aflata in apropiere de Bali. Până în acest moment au fost anunțate 10 decese si mai multe persoane ranite din cauza cutremurului. (Reuters)

2. Guvernul german a investit 1 miliard euro in achizitia a 20% din 50 Hertz, o companie de energie, pentru ca acțiunile să nu ajungă în posesia unei companii chineze controlată de stat. (Welt)

3. Secretarul Trezoreriei din guvernul american, Steven Mnuchin, a declarat că Statele Unite ar putea ridica sancțiunile impuse companiei producătoare de aluminiu, Rusal, deținută de oligarhul rus Oleg Deripaska, un apropiat al președintelui Putin. (CNN)

4. Astăzi au loc alegeri parlamentare în Cambodgia și alegeri prezidențiale în Mali.

5. 16% din totalul angajaților din România lucrează în sectorul public. Cel mai mic procent din UE este în Germania, 10%, la o populație de 83.7 milioane, iar cel mai ridicat în Suedia, 29% dintr-o populație de 9.9 milioane.

6. Naționalistul Matteo Salvini, ministrul italian de interne, a acuzat Uniunea Europeană că încearcă să păcălească Marea Britanie, în privința Brexitului. “Nu există obiectivitate sau bună-credință din partea europeană”, a declarat Salvini într-un interviu acordat ziarului Sunday Times din Marea Britanie. (Reuters)

7. 23andMe, o companie ce face teste ADN, a încheiat un parteneriat cu GlaxoSmithKline, prin care compania farma va investi $300 milioane pentru a dezvolta medicamente ce vor folosi datele ADN strânse până acum. Cofondatoare la 23andMe este Anne Wojcicki, fosta soție a lui Sergey Brin, cofondator Google, și sora șefei de la YouTube, Susan Wojcicki. (TheAtlantic)

8. Procentul studenților chinezi reîntorși în țară după ce și-au făcut studiile în alte țări (SouthChinaMorningPost):
1987: 5%
2007: 30%
2017: 79%

9. Curtea Constituțională din Bulgaria a decis că tratatul european pentru combaterea violenței împotriva femeilor încalcă constituția, eliminând orice șansă ca tratatul să fie ratificat la nivel european. (Reuters)

10. Un bărbat canadian și-a schimbat sexul, devenind femeie, doar în acte, pentru a beneficia de o reducere de $1100 la asigurarea mașinii. (CBC)

Cronica diminetii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Urme ale noului virus au fost găsite în apele reziduale din Barcelona colectate în martie 2019 – Cronica dimineții
Primul roman din țară infectat cu noul coronavirus s-a vindecat – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău