Cronica diminetii – Carrefour evalueaza Bringo la 1 milion euro

1. Sorana Cîrstea s-a calificat în turul doi de la US Open, Monica Niculescu a fost eliminată, Marius Copil a abandonat meciul din primul tur, în timp ce Mihaela Buzărnescu s-a retras. Astăzi, în turul doi, vor juca Irina Begu și Ana Bogdan.

2. Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat aseară că nu se susţine afirmaţia potrivit căreia evaluarea procurorului general Augustin Lazăr constituie o formă de presiune în contextul dosarelor privind evenimentele din 10 august sau dosarul Revoluţiei. Toader susţine că în decembrie 2016, în aceeaşi zi, au fost înregistrate două protocoale de colaborare între Ministerul Public şi SRI, nu unul singur. Cele două documente au conţinuturi şi articole diferite, precizează Toader, adăugând că aceste lucruri vor fi clarificate. Toader a confirmat declaraţiile lui Lazăr privind transmiterea protocoalelor atât la minister, cât şi la CSM, însă a adăugat că eroarea de xeroxare a documentelor este un motiv greu de acceptat. (News.ro)

3. Proprietarul companiei din SUA, care a dezvoltat planurile pentru arme ce pot fi printate 3D și care sunt greu de detectat și nu pot fi urmărite, a declarat că va începe comercializarea lor online chiar dacă are un ordin judecătoresc ce-i interzice acest lucru. (WashingtonPost)

4. IBM a brevetat o dronă care livrează cafea în momentul în care un dispozitiv o alertează despre nevoia clientului de cafeină. (Link)

5. Hackerii ruși implicați în alegerile din Statele Unite, din 2016, au spionat mai mulți înalți oficiali ai bisericii ortodoxe, în încercarea de a afla în ce măsură biserica ortodoxă din Ucraina va primi acceptul de a deveni independenta față de biserica ortodoxă din Rusia. (AP)

6. Carrefour și-a majorat la 70% procentul din Bringo într-o tranzacție care evaluează aplicația la 1 milion euro. Anul trecut Bringo a avut o pierdere de 3,6 milioane lei. (Profit.ro)

7. Un sondaj publicat ieri, după terminarea vizitei Papei Francis, în cotidianul irlandez The Irish Times, arată că 90% dintre irlandezi sunt de acord ca preoților catolici să li se permită să se căsătorească, 92% susțin mijloacele contraceptive în orice situație, iar 86% sunt de acord ca femeile să devină “preoți”. (Link)

8. Numărul cazurilor de boli cu transmitere sexuală, sifilis, gonoree, chlamydia, a crescut în Statele Unite pentru al patrulea an consecutiv, ajungând la 2.29 milioane anul trecut. Este cel mai mare număr înregistrat vreodată în SUA pentru cele trei boli. Comparativ, în 2013 au fost 1.75 milioane cazuri. (USAToday)

9. Aproape 11 milioane de americani, adică unul din 20, sunt utilizatori de țigări electronice, unul din trei folosindu-le zilnic. (YahooNews)

10. Diageo, unul dintre cei mai mari producători de băuturi alcoolice din lume, ar negocia cu trei companii canadiene producătoare de cannabis un parteneriat pentru a lansa o băutură pe bază de cannabis. (AdAge)

Cronica diminetii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica diminetii – Peste 50 de milioane conturi Facebook expuse către hackeri
România urcă o poziție, pentru al doilea an consecutiv, și ajunge pe locul 43 în clasamentul mondial privind Indicele de Progres Social 2022 – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău