Buletinul ar putea fi eliberat de la 12 ani – Cronica dimineții

1. Actul electronic de identitate se va elibera obligatoriu la vârsta de 12 ani şi chiar înainte, opţional, la solicitarea părinţilor sau a reprezentanţilor legali, prevede un proiect de ordonaţă de Guvern care vizează alinierea actelor de identitate româneşti la standardele de la nivelul Uniunii Europene. (News.ro)

2. Brexitul ar putea costa în curând Marea Britanie mai mult decât suma plătită de Regat, drept contribuție la bugetul UE, în ultimii 46 de ani. (BusinessInsider)

3. Liderul USR Dan Barna a declarat că, în opinia USR, obiectivul principal pentru România este alegerea primarilor în două tururi şi că nu ar vrea ca acest obiectiv să fie sacrificat pentru anticipate, despre care afirmă că sunt dificil de realizat, dar nu imposibil. (News.ro)

Promo – An nou, calatorii noi! La Vola.ro a inceput Ieftinuarie – luna cu cele mai mici preturi la biletele de avion! Rezerva zboruri pentru 2020 la tarife cu pana la 60% mai ieftine si ai premii garantate, doar pe Vola.ro! In plus, daca platesti biletele cu un card Banca Transilvania, ai zilnic sansa sa castigi banii inapoi prin tragere la sorti! Intra pe Vola.ro si alege-ti destinatia!

4. Bursa românească a atins un nou maxim al ultimilor 12+ ani, însă volumele sunt în continuare scăzute. (Profit.ro)

5. Ministerul Justiţiei a publicat lista procurorilor selectaţi pentru interviuri, pentru ocuparea unor funcţii de conducere vacante la Parchetul General, DIICOT şi DNA. (News.ro)

6. Procurorul șef al Ucrainei i-ar fi oferit avocatului personal al președintelui Trump, Rudolph Giuliani, informații despre Joe Biden în schimbul retragerii ambasadorului american de la Kiev. (WashingtonPost)

7. Probabilitatea ca Italia să intre în faliment/incapacitate de plăti în următorii 5 ani a devenit mai mare decât cea a Greciei. (Link)

8. Boeing a raportat cele mai slabe rezultate din ultimii 30 de ani. Compania americană a avut anul trecut cu 87 mai multe avioane anulate decât comandate. 380 de avioane a livrat Boeing anul trecut, mai puțin de jumătate comparativ cu Airbus. (TheGuardian)

Una din Cronica de Tehnologie: Sute de milioane de modemuri sunt afectate de o vulnerabilitate numită Cable Haunt, care își are originea în cipurile Broadcom și permite atacatorilor, printre altele, să modifice setări, să editeze firmware-ul și să schimbe DNS-urile. Doar în Europa există în jur de 200 de milioane de modemuri afectate. (News.ro)

9. Consumul de vin a scăzut anul trecut, pentru prima oară în ultimii 25 de ani, în Statele Unite. Analiștii consideră că de vină sunt tinerii care preferă cocktailurile si bauturile cu conținut redus de calorii. (USAToday)

10. Vizionarea unui film la cinematograf ar putea fi la fel de benefică pentru sănătate ca efectul unor exerciții ușoare de gimnastică, relevă un studiu realizat de o universitate din Londra. (Link)

Fotografia dimineții – Un fotograf a surprins momentul în care cangurul mascul își ridică partenera pentru a mai vedea o dată puiul înainte de a muri. Evan Switzer. Sursa.

Ți-ar mai putea plăcea
Raed Arafat: “România va ajunge la 8.000 de teste pe zi” – Cronica dimineții
Cronica diminetii – Studiu: 59% dintre adolescenții americani au fost agresați sau hărțuiți online

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău