Cronica diminetii – Cea mai mare scadere pentru Nasdaq din August 2011

1. Bursele americane au scăzut puternic în această noapte, indicatorii Dow și S&P 500 pierzând tot câștigul pe acest an, în timp ce Nasdaq a scăzut cu 4,4%, cea mai mare scădere înregistrată într-o singură zi, din August 2011. Indicele Nasdaq, care măsoară acțiunile companiilor de tehnologie, a intrat pe corecție pentru prima oară în ultimii doi ani. Acțiunile Netflix au scăzut cu 9,4%, cea mai mare scădere din Iulie 2016, în timp ce acțiunile Amazon, Alphabet/Google, Facebook și Microsoft au scăzut cu cel puțin 5%. (WSJ)

2. Microsoft a avut un trimestru foarte bun, în care toate liniile de business au generat creșteri. Veniturile au fost de de $29,1 miliarde, în creștere cu 19%, iar profitul de $8,8 miliarde, în creștere cu 34%. Veniturile Azure, divizia de cloud, au crescut cu 76%, în timp ce Xbox-ul, hardware și gaming, a crescut cu 44%, până la $2,7 miliarde. (Link)

3. Acțiunile Tesla au crescut după ce compania a anunțat rezultate peste așteptările Wall-Street-ului pe trimestrul 3: venituri de $6.82 miliarde, mai mult decat dublu fața de Q3 2017, profit de $311.5 milioane, în comparație cu o pierdere de $619.4 milioane în aceeași perioadă a anului trecut. Tesla și-a îmbunătățit și free cash flow-ul și a închis trimestrul cu $3.5 miliarde cash în bănci. (Reuters)

4. In cazul unui razboi, Rusia va fi nevoită să ţintească ţări din Europa care ar primi eventuale rachete americane cu rază intermediară de acţiune, a ameninţat preşedintele rus Vladimir Putin, care a acuzat că instalaţiile americane de apărare antirachetă din România deţin rachete de croazieră cu rază intermediară de acţiune, doar printr-o simplă actualizare a software-ului pe computer. (News.ro)

5. Compania germană Volocopter, care dezvoltă aparate de zbor electrice, similare cu elicopterele, bazate pe tehnologia dronelor, a anunțat că va efectua primele teste, fără pilot, în Singapore, anul viitor. Aparatele pot transporta două persoane, pe o distanță de 19 km. (Link)

6. Președintele Donald Trump continua să-și folosească propriile telefoane mobile în pofida avertismentelor repetate ale serviciilor de inteligență americane că este ascultat și interceptat de serviciile similare din Rusia și China. (CNN)

7. Cathay Pacific, una dintre liniile principale aeriene din Hong Kong, a anunțat că datele a 9,4 milioane de pasageri, incluzând nume, prenume, adresa, data nașterii, naționalitatea, telefon, email, numărul de pașaport și al cărții de identitate, ar putea fi compromise după descoperirea unei breșe de securitate. (TechCrunch)

8. O companie americană, Just Inc., a anunțat că va pune pe masa restaurantelor din Europa și Asia, până la finele anului, aripioare de pui crescute în laborator, din celule obținute de la găini. Compania își propune să crească, în două zile, celulele recoltate din pene de găină, astfel încât să rezulte aripioare de pui comestibile. În acest moment celulele se obțin din biopsii, iar dezvoltarea în laborator durează de la două zile la câteva săptămâni. (Vice)

9. Facebook a anunțat că moderatorii au șters de pe platformă, în ultimul trimestru, 8,7 milioane de fotografii conținând nuditate la copii, cu ajutorul unor software-uri automate ce marchează astfel de fotografii. (Reuters)

10. Ultimul sezon din House of Cards și un nou sezon Narcos vor fi disponibile, în Noiembrie, pe Netflix. (Engadget)

Cronica diminetii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Atac terorist asupra Ambasadei României la Kabul – Cronica dimineții
Cronica dimineții – Standard & Poors’s a păstrat la BBB- ratingul de țară al României

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău