Cronica diminetii – Cioloş: Sunt gata să candidez la prezidențiale

1. Ministrul Finanţelor spune că este obligatorie o reformare a aparatului bugetar din România şi că acesta trebuie să aibă oameni „exact câţi trebuie, nu unul munceşte şi trei pe lângă el stau”. Eugen Teodorovici afirmă, de asemenea, că în sistemul public există foarte multe companii a căror prezenţă nu se justifică şi anunţă că va avea „”discuţii bilaterale” cu fiecare minister pe tema reducerii cheltuielilor şi a creşterii veniturilor. (News.ro)

2. Preşedintele fondator al Mişcării România Împreună, Dacian Cioloş, a declarat aseară, la Iaşi că este gata să candideze la prezidenţiale şi că nu îi este teamă să intre în cursă, dar că o va face numai dacă va considera că va ajuta opoziţia să câştige acest scrutin. (News.ro)

3. Liderul PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, unul dintre semnatarii declaraţiei prin care i s-a cerut demisia lui Liviu Dragnea de la conducerea partidului, spune, conform unor fragmente din înregistrări prezentate aseară de România TV, că PSD s-a comportat precum „un partid de maimuţe”, deoarece a acceptat ca Liviu Dragnea să o propună premier pe Sevil Shhaideh, califică drept ”o tragedie” calitatea Guvernului, iar despre ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă, spune că „este atât de prost încât nu poate asculta mai mult de 5 minute când vorbeşte cineva cu el”, iar singura legătura a acestuia cu economia este faptul că „a avut o vulcanizare”. (News.ro)

4. Ministerul Finanțelor nu exclude ca salariul minim brut pe economie să crească la 2.050 de lei înaintea datei de 1 ianuarie 2019, așa cum a fost anunțat luna trecută, o analiză în acest sens urmând să fie realizată. Aproape 1 din 5 angajatori respondenți anterior unui sondaj și-au construit bugetul de salarii pentru anul viitor luând în calcul un salariu minim lunar brut de 1.900 de lei, similar cu cel din acest an. (Profit.ro)

5. Surse din două agenții media anunță mutarea a sute de milioane de dolari din bugetele unor clienți, alocate pentru Google Search, către Amazon. În unele cazuri volumul bugetelor mutate depășește 50%. Google va depăși anul acesta $100 miliarde venituri din publicitate, în timp ce business-ul de publicitate al celor de la Amazon are creșteri de peste 100%. (CNBC)

6. eMarketer anunță că publicitatea video online din Statele Unite va crește anul acesta cu 30%, ajungând la aproape $28 miliarde. Suma reprezintă 25% din totalul bugetelor cheltuie pe digital în SUA. Cu $6.81 miliarde generați din video, Facebook, împreună cu Instagram, se apropie de 25%, cota de piață pe video online, depășind YouTube care are venituri, pe piața americană, de $3.36 miliarde. (eMarketer)

7. Sears, cel mai mare retailer american până în Octombrie 1989, când a fost depășit de Walmart, își pregătește intrarea în insolvență. (WSJ)

8. Google a anunțat oficial lansarea a două noi telefoane, Pixel 3 și Pixel 3 XL, precum și o premieră, o tabletă, Pixel Slate, ce funcționează pe Chrome OS, are o rezoluție de 3000×2000 pixeli, 8/16 GB de memorie și două camere foto. (TheVerge)

9. După ce a cumpărat aproape 20% din rețeaua de huburi WeWork, SofBank ar putea prelua un alt pachet de acțiuni, care să-i confere majoritatea, pentru o investiție între $15 și $20 miliarde. (WSJ)

10. Unul dintre cele mai urmărite canale pentru copii de pe YouTube, cu 11,5 milioane abonați, LooLoo Kids, este din Iași. (TheAtlantic)

Cronica diminetii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Resursele pe care planeta le poate genera într-un an ne-au ajuns anul acesta cu aproape o lună mai mult decât în 2019 – Cronica dimineții
PSD va vota ca vaccinarea să devină obligatorie – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău