Cronica diminetii – Corina Crețu: nu m-a căutat nimeni de la PSD pentru a participa la europarlamentarele de anul viitor.

1. Premierul Viorica Dăncilă nu a ajuns, ieri după-amiază, la aeroport pentru a-l întâmpina pe preşedintele Comisiei Europene, care a venit la Bucureşti pentru a participa la summit-ul Iniţiativa celor Trei Mări. Guvernul precizează că aeronava lui Jean Claude Juncker a sosit mai devreme decât ora anunţată, iar SPP l-a preluat pe acesta de la scara avionului şi l-a dus la hotel. (News.ro)

2. Apple a lansat oficial iOS 12 care a fost în beta până acum. Noul soft aduce îmbunătăriri versiunii iOS 11 și creste performanța pe telefoanele mai vechi. (ArsTechnica)

3. Administrația Trump a confirmat tarifele suplimentare de 10% pe importuri de $200 miliarde din China, care vor intra în vigoare din 24 Septembrie, urmând să crească la 25% la finalul anului. Anul trecut Statele Unite au importat bunuri din China în valoare de $505 miliarde. Momentan ceasurile inteligente și device-urile bluetooth au fost exceptate de la aceste impozite. (WSJ)

4. Rețeaua socială mobilă Path, pe care Google ar fi încercat să o cumpere, imediat după lansare, cu $100 milioane, se va închide pe 18 Octombrie. Înființată acum 8 ani de un fost product manager de la Facebook, Path a avut un vârf de 50 milioane utilizatori și a strâns $70 milioane de la investitori, cea mai ridicată evaluare fiind de $500 milioane. (TechCrunch)

5. Procurorii, împreună cu avocații fostului consilier pe probleme de securitate al președintelui Trump, Michael Fynn, au anunțat judecătorul că poate da sentința. Fynn, care și-a acceptat vinovăția și a făcut o înțelegere cu procurorul special Mueller, a fost, până acum câteva zile, cel mai înalt oficial din echipa lui Trump care a colaborat cu procurorii. (CNN)

6. Comisarul European pentru Politică Regională, Corina Crețu (PSD), și-a exprimat ieri susținerea pentru dreptul românilor de a protesta, dar și pentru protejarea instituțiilor statului. Ea a mai spus că, până acum, nu a fost contactată de nimeni de la PSD referitor la o participare a sa din nou pe lista de candidați la alegerile europarlamentare din 2019, în condițiile în care în 2014 ea a condus lista partidului. (Hotnews)

7. În Canada a intrat ieri în vigoare legea care interzice folosirea grăsimilor artificiale trans în mâncare, grăsimi responsabile de creșterea colesterolului “rău”și scăderea celui “bun”. Produsele care conțin grăsimi parțial hidrogenate, responsabile pentru producerea de grăsimi trans, vor mai putea fi comercializate încă doi ani dacă data la care au fost produse este anterioară datei de ieri. (CBC)

8. Cea mai veche centrală nucleară din Statele Unite a fost închisă ieri, după ce compania care o deținea a anunțat că întreținerea ei ajunsese să coste prea mult. Centrală a generat 636 megawatts ora în perioada de vârf, suficient pentru a alimenta cu energie 600.000 de case. Închiderea lasă SUA cu 60 de centrale nucleare în funcțiune. Până în 2050 este de așteptat ca energia produsă de centralele nucleare, în SUA, să scadă de la 99.3 gigawatts pe oră la 79.1. (TheHill)

9. Coca-Cola urmărește piața băuturilor cu infuzie de cannabis, fiind în discuții cu Aurora Cannabis pentru o posibilă colaborare. Purtătorul de cuvânt al companiei a anunțat că încă nu a fost luată o decizie dar lucrurile evoluează foarte repede în acest domeniu. (Bloomberg)

10. Unui atlet german, triatlonist, participant la concursurile Iron Man, i-a fost interzis accesul într-un restaurant japonez, de tip “all you can eat”, din Landshut, Germania, după ce a consumat 100 de porți de sushi. (Newsweek)

Cronica diminetii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica diminetii – Apple a avut cel mai bun trimestru 2 din istoria companiei
Ludovic Orban: “Intenția noastră este, în condiţii foarte bine reglementate, să permitem sezonul turistic estival” – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău