Cronica dimineții – Creștinii ortodocși sărbătoresc astăzi Paștele

1. Învierea Domnului, numită şi sărbătoarea Paştilor, adică ziua în care răul şi viclenia vor fi lăsate deoparte, îmbrăcând haina adevărului şi a bucuriei, este cea mai veche și cea mai mare sărbătoare a creştinătăţii. Este sărbătoarea care a adus omenirii speranţa mântuirii şi a vieţii veşnice, prin sacrificiul lui Iisus Hristos. Sărbătorile pascale pentru credincioşii ortodocşi încep astăzi şi se desfăşoară pe durata a trei zile. Ceremonii pascale au loc la Ierusalim şi peste tot în lume unde trăiesc comunităţi creştine. (News.ro)

2. Conform unui sondaj, 55% dintre britanici cred că era mai bine dacă referendumul pentru ieșirea din Uniunea Europeană nu ar fi avut loc, ținând cont de dificultățile întâmpinare în procesul de ieșire. (TheGuardian)

3. Biserica Romano Catolică din New York a anunțat numele a 115 preoți și 5 deaconi acuzați de abuzuri sexuale asupra copiilor. Este una dintre cele mai mari liste cu nume făcută până în acest moment de Biserica Catolică din Statele Unite. (NYTimes)

4. Spaniolii merg astăzi la vot pentru alegeri parlamentare. Conform sondajelor, nici o formațiune politică nu va obține majoritatea, iar noul parlament va fi unul dintre cele mai fragmentate din ultimele decenii. De urmărit evoluția Vox, partidul de extremă dreaptă. (Reuters)

5. Dragoș Anastasiu, alături de alți câțiva oameni de afaceri și de specialiști din industria de publicitate, vor face pe banii lor un clip de promovare turistică a României, pe care îl vor oferi gratuit Ministerului Turismului. Ei cred că actualul clip de promovare, lansat recent pe piață de minister, este învechit și „nu va trezi niciun feeling” în potențialii turiști. (Profit.ro)

6. Apple a șters din App Store mai multe aplicații care ofereau posibilitatea de a monitoriza timpul petrecut cu telefonul/tableta precum și opțiunea de a monitoriza telefonul copiilor. Aplicațiile au fost șterse deoarece foloseau tehnologia Mobile Device Management (MDM), care monitorizează tot ceea ce se întâmplă pe telefon, încălcând intimitatea utilizatorului. (MacRumors)

7. Deoarece numărul copiilor care merg la clasa întâi e în scădere, o școală din Coreea de Sud le-a oferit bătrânilor posibilitatea de a merge la școală pentru a învăța să scrie și să citească. Opt doamne cu vârsta între 56 și 80 de ani s-au înscris. (NYTimes)

8. Numărul caselor abandonate în Japonia a atins un nivel record, la 1 Octombrie anul trecut, conform datelor prezentate de guvernul japonez. 8,46 milioane de case, adică 13,6% din total, erau abandonate, cu 260.000 mai multe decât acum 5 ani. Japonia se confruntă cu o criză demografică de mai mulți ani. (JapanToday)

9. New York Times a alcătuit o listă cu cele mai bune 50 de filme disponibile pe Netflix. Unele dintre acestea nu sunt disponibile și pe Netflix România. (Link)

10. Formaţia FC Barcelona a învins, aseară, cu scorul de 1-0, echipa Levante, într-un meci din etapa a XXXV-a a campionatului Spaniei, şi a câştigat pentru a 26-a oară titlul în LaLiga. Golul a fost marcat de Messi, în minutul 62. Pentru FC Barcelona, este al optulea titlu din ultimele 11 sezoane, success obţinut pe Camp Nou, în faţa a aproape 92.000 de spectatori. (News.ro)

Fotografia dimineții:

Ți-ar mai putea plăcea
Revenire puternică a bursei americane după ce președintele Trump a declarat starea de urgență natională – Cronica dimineții
Cronica dimineții – 2018 a fost al patrulea cel mai călduros an din ultimii 139

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău