Cronica dimineții – 48 de concedieri la Google pentru hărțuire sau comportament sexual nepotrivit

1. New York Times publică o anchetă despre hărțuirile sexuale de la Google ce-l are în prim plan pe Andy Rubin, “părintele Android”. Rubin a fost nevoit să părăsească Google, în 2014, după ce o colaboratoare a adus dovezi că a fost obligată să-i facă sex oral, într-o cameră de hotel. Despărțirea de Google i-a adus lui Rubin un bonus de $90 milioane. (Link)

2. Reacția Google/Alphabet la articolul din NYTimes a venit sub forma unui email intern trimis de CEO-ul Sundar Pichai. Acesta își anunță colegii ca Google a concediat 48 de angajați în ultimii doi ani, acuzați de hărțuire sexuală, și nici unul dintre ei nu a primit compensații la plecare. (CNBC)

3. Bursele americane au revenit pe creștere, câștigând parțial ceea ce au pierdut miercuri: indicele Dow Industrial a câștigat peste 400 puncte, după o scădere de 600+, S&P 500 a crescut cu 1,9%, în timp ce creșterea Nasdaq a fost de aproape 3%. (WSJ)

4. Amazon și-a anunțat rezultatele pe trimestrul 3: venituri de 56,6 miliarde, în creștere cu 29% față de Q3 2017, profit de $2,9 miliarde, în creștere de la $256 milioane, acum un an. Analiștii așteptau venituri mai mari și un profit ceva mai mic. Prețul acțiunilor a scăzut după anunțarea rezultatelor, pe fondul unui forecast pesimist privind rezultatele pe trimestrul 4. (TechCrunch)

5. Acțiunile Alphabet/Google au scăzut după ce compania și-a anunțat rezultatele pe trimestrul 3, analiștii așteptând venituri mai mari. Google a anunțat venituri de $33,7 miliarde, în creștere cu 21% față de perioada similară a anului trecut, în timp ce profitul a fost de $9,2 miliarde, în creștere de la 6,7 miliarde, cât a fost în Q3 2017. (CNBC)

6. Preşedintele Iohannis a suferit ieri o intervenţie chirurgicală. Reprezentanţii Spitalului de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila au precizat că este vorba despre o intervenţie chirurgicală artroscopică la umărul stâng, că operaţia a decurs fără probleme, iar şeful statului urmează tratament antialgic, antiinflamator şi antibioterapie cu spectru larg, începând procedurile de recuperare fizică. În aprilie 2016, Iohannis a fost operat la umărul drept. (News.ro)

7. Parlamentul European a adoptat ieri o rezoluție care cere Facebook să permită un audit complet al datelor personale ale utilizatorilor și a felului în care acestea sunt protejate. (TechCrunch)

8. Prima operă de artă desenată de un soft bazat pe Inteligența Artificială a fost vândută la o licitație din New York pentru suma de $432.500. Înaintea licitație, suma estimată pentru vanzare era de maxim $10.000. (CNN)

9. Profesorul universitar Nicolae Hurduc, propunerea pentru ministerul Cercetării și Inovării, a declarat, într-un interviu din luna septembrie a acestui an, că nu acceptă teoria evoluționistă că omul se trage din maimuță și că preferă „o teorie a lumilor paralele, care spune că noi am veni din viitor”. (Hotnews)

10. În ultimele 4 luni, 190 de universitați au lansat 600 de cursuri online gratuite, din domenii variate, de la programare până la design. Lista completă o găsiți aici.

Cronica diminetii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
SUA se va implica în construirea unei autostrăzi și a unei căi ferate care să lege Constanța cu Gdansk – Cronica dimineții
25% din populaţia eligibilă la nivel naţional a fost vaccinată – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău