Cronica diminetii – Dragnea anunta o ordonanta de urgenta pe legea offshore

1. Guvernul va adopta o Ordonanţă de Urgenţă pentru „clarificarea” Legii offshore, lege adoptată recent în Parlament, a anunţat aseară liderul PSD, Liviu Dragnea. El a susţinut că ceea ce prevede textul legii nu este foarte bine definit în anexa în care se stabilesc formulele de calcul şi că vrea ca „textul să fie foarte clar şi riguros pus în formule”, fiind o lege de „importanţă uriaşă pentru România”. „Mă interesează ca ceea ce s-a decis politic ca şi principii să fie puse foarte clar şi riguros în formule şi în texte”, a declarat preşedintele PSD. (News.ro)

2. Departamentul de Justiție a publicat documente FBI care-l indică pe Carter Page, consilierul pe politica externă al președintelui Trump în timpul alegerilor din 2016, ca fiind recrutat de guvernul rus. Documentele conțin și un mandat de supraveghere pentru Carter, emis în Octombrie 2016. (ABC)

3. SpaceX a lansat cu succes, ieri dimineață, cel mai mare satelit comercial construit până acum. Telstar 18 Vantage, cântărind 7 tone, este un satelit broadband, iar lansarea s-a făcut de la Cape Canaveral, Florida, cu o rachetă Falcon 9. (CNET)

4. În ultimele 24 de ore:
Speranța de viață a crescut cu 9.5 ore
137.000 persoane au scăpat de sărăcie
305.000 au primit apă mai curată
295.000 au fost conectate la electricitate
620.000 s-au conectat pentru prima oară la internet (OurWorldinData)

5. Liviu Dragnea anunță că PSD și ALDE ar putea avea un candidat unic la prezidențialele de anul viitor. Acesta ar putea fi fie de la PSD, fie de la ALDE, iar analiza a început deja separat în cele două partide, o decizie urmând a fi anunțată până la finalul acestui an. (Hotnews.ro)

6. Tesla le-a cerut unor furnizori un rebate (un procent din ce au încasat pentru serviciile oferite către compania auto) pentru sumele investite din 2016 până acum, pentru a ajuta compania să devină profitabilă. (WSJ)

7. U2 sunt muzicienii care au câștigat cel mai mult anul trecut în SUA: $54.4 milioane. Pe doi este Garth Brooks, iar pe trei Metallica. Întregul top 50 îl găsiți în linkul de pe site. (Billboard)

8. Băncile din România au făcut un profit consolidat de 685 de milioane de euro (3,18 miliarde de lei) în primele cinci luni ale anului și au revenit cu randamentul capitalului la 17%, nivel atins doar în perioada de boom din 2007-2008. (Profit.ro)

9. Parlamentul din Egipt a votat o lege care permite blocarea conturilor de social media și amendarea jurnaliștilor care răspândesc știri false. Conform legii, conturile de Twitter sau Facebook, cu mai mult de 5000 followers, vor fi tratate ca media și vor suporta aceleași rigori pentru incitarea la încălcarea legii sau răspândirea de știri false. Legea mai interzice lansarea unui site nou fără aprobarea unui Consiliu Suprem pentru media. (Reuters)

10. Uber și Lyft au suspendat un șofer care transmitea live călătoriile sale cu pasageri pe Twitch, un serviciu de streaming deținut de Amazon. Aproape 700 curse Uber și mai multe cu Lyft au fost transmise de șofer în acest an, inclusiv cele în care erau copii sau pasageri băuți. Materialele video, care erau însoțite de prenumele pasagerilor, uneori de numele întreg și de adresele lor, conțin scene în care aceștia se sărută, vomită, își bârfesc rudele, prietenii sau șefii. (Quarz)

Cronica diminetii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Peste 60% din ruși regretă dispariția Uniunii Sovietice – Cronica dimineții
Atac surpriză al Hamas asupra Israelului – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău