Cronica serii – Economia românească a crescut în al treilea trimestru cu 4,3%

1. Economia românească a crescut în al treilea trimestru al acestui an cu 4,3%, serie brută, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, arată primele estimări publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică. (News.ro)

2. Reactii la raportul MCV:

Florin Iordache, șeful comisiei care a modificat legile justiției, a declarat că puterea ia în calcul atacarea la Curtea Europeană de Justiție a raportului MCV, susținând că „partea juridică a acestuia nu stă în picioare”. (Hotnews)

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că raportul MCV nu este un document juridic, deci nu poate fi contestat, în schimb, ar putea fi contestat Mecanismul de Cooperare şi Verificare care este un instrument tehnic, juridic. Tăriceanu susţine, însă, că trebuie făcută o analiză. (News.ro)

Tudorel Toader: Raportul MCV are iz politic şi dublu standard. (News.ro)

3. Digi Communications, compania care concentrează activitățile operatorului telecom RCS&RDS, a realizat în primele nouă luni ale anului venituri de 752,045 milioane de euro, în creștere cu 9,9% față de intervalul ianuarie – septembrie 2017. EBITDA a urcat cu 5,4%, la 233,67 milioane de euro. Pe piața din România veniturile totale au avansat la 512,5 milioane de euro, de la 492,8 milioane de euro în intervalul ianuarie – septembrie 2017. (Profit.ro)  Vodafone România a înregistrat venituri din servicii de 183,6 milioane de euro în trimestrul încheiat la 30 septembrie 2018, în creștere cu 4,8% față de aceeași perioadă a anului trecut, și continuă să crească la nivelul de bază. (Profit.ro)

4. Raiffeisen Bank a anunţat că a înregistrat, în România, un avans de 91,5% al profitului net în primele nouă luni, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, până la 718 milioane de lei (154,2 milioane de euro), în contextul avansului portofoliului de credite. (News.ro) Profitul net consolidat al Grupului Banca Transilvania, cel mai mare grup financiar din țară, a fost de 1,24 miliarde de lei, la 9 luni, mai mare cu 50% față de septembrie 2017, în condițiile creșterii veniturilor operaționale, inclusiv ca urmare a preluării Bancpost, achiziție ce a adus și un câștig excepțional, de peste 110 milioane de lei. (Profit.ro)

5. UiPath a anunțat că a finalizat runda C de finanțare, strângând $265 milioane, cu $40 de milioane mai mult decât se anunțase acum două luni. După această rundă de finanțare compania este evaluată la $3 miliarde. (TechCrunch)

6. Amazon va tipări și va trimite, pentru prima oară, către milioane de americani, un catalog cu jucării pentru sărbătorile de iarnă. (CNBC)

7. Aeroportul din Dubai va înregistra un miliard de pasageri până la finele acestui an. (CNBC)

8. Prim ministrul Cehiei, Andrej Babis, a respins acuzațiile opoziției cum că ar fi ordonat răpirea propriului fiu pentru a evita anchetarea acestuia într-un caz de fraudă. (Al Jazeera)

9. Un studiu făcut de PwC pe câteva mii de manageri din 60 de țări arată că doar 4% dintre companii au implementat cu succes tehnologie AI. (VentureBeat)

10. La ceremonia organizată de primăria Sectorului 1 pentru cei 22 de elevi care au luat nota 10 la BAC s-au prezentat doar părinții deoarece elevii au plecat din ţară. (Adevarul)

Cronica serii este sustinuta de 2Performant.com

Ți-ar mai putea plăcea
Rusia a acuzat Ucraina de faptul că a încercat să atace Kremlinul cu drone. Ucraina dezminte, SUA nu poate valida acuzațiile – Cronica serii
Poluare la un nivel record înregistrată noaptea trecută în București. Explicațiile ministrului Mediului – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău