Cronica dimineții – Elena Udrea și Alina Bica au fost arestate de Interpol în Costa Rica

1. Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, şi fosta şefă DIICOT, Alina Bica, au fost reţinute de Biroul Naţional Interpol din Costa Rica, anunţă instituţia, care precizează că ele au fost ridicate de pe stradă. Ele nu pot fi extrădate imediat, dar vor fi prezentate Tribunalului din San Jose, împotriva lor putând fi decise măsuri preventive până când autorităţile pentru migraţie vor decide dacă le vor acorda statut de refugiat, aşa cum au solicitat. (News.ro)

2. Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat aseară că a primit acceptul Comisiei de la Veneţia pentru modificarea legilor justiţiei prin OUG, astăzi urmând să trimită draftul la CSM. (News.ro)

3. Rosmah Mansor, soția fostului prim ministru al Malayesiei, a fost arestată și pusă sub acuzare pentru 17 infracțiuni printre care și spălarea de bani. Ea a respins toate acuzațiile. Procurorii anchetează deturnarea unor sume importante, din Fondul Suveran de Investiții, de către fostul premier, Najib Razak. (CNBC)

4. Maya Bay, celebra plajă din Thailanda unde s-a filmat filmul „The Beach”, a fost închisă pe termen nedeterminat pentru a se permite refacerea completă. Maya Bay devenise o destinație turistică populară, mii de turiști ajungând zilnic în zonă. (TheGuardian)

5. Tim Cook, CEO-ul Apple într-un interviu: “Companiile tech vă spun că au nevoie de toate datele voastre pentru a construi un serviciu mai bun. Nu le credeți”. Cook nu a nominalizat nici o companie. (CNBC)

6. Înmatriculările Dacia din Germania au pierdut un volum foarte mare în luna septembrie, ca efect secundar al înmatriculărilor masive din august, în virtutea intrării în vigoare a standardelor WLTP. Dacia a înmatriculat doar 2.083 de autoturisme, cu 50,6% mai puține decât în septembrie anul trecut, însă nu a avut scăderea cea mai mare. Audi a scăzut cu 77,7%, Volkswagen a pierdut 61,9% din vânzări, iar Seat, 54,9%. (Profit.ro)

7. Guvernatorul Californiei a semnat o lege care interzice folosirea boților care pretind că sunt oameni în încercarea de a vinde produse sau a influența alegerile. (NBCNews)

8. LinkedIn a făcut o listă cu cele mai bune start-up-uri unde să lucrezi, din Marea Britanie. 9 sunt în Londra, iar Revolut este pe 3. (CNBC)

9. În ultimii 4 ani, numărul femeilor pilot din India s-a dublat, ajungând la peste 1000. (TimesofIndia)

10. Cercetătorii au descoperit o specie de termite, care trăiește pe coastele Japoniei, ce se reproduce fără să mai aibă nevoie de masculi. (Newsweek)

Cronica diminetii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Oficial Petrom: România a fost de două ori în acest an în pragul unei pene generale de curent electric – Cronica dimineții
Cea mai mare scădere a Dow Jones-ului din octombrie 2018 – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău