Cronica dimineții – Facebook a făcut lobby în toată Europa pentru blocarea GDPR

1. Facebook a targetat politicieni din întreaga lume, inclusiv foști prim miniștri, promițând investiții și alte avantaje, într-o încercare de a bloca adoptarea unor legi de tipul GDPR, menite să protejeze datele personale ale utilizatorilor. Informațiile apar în documente interne obținute de presă ce arată dimensiunea rețelei globale de lobby dezvoltată de rețeaua socială, cu acțiuni în Statele Unite, Marea Britanie, Canada, India, Vietnam, Argentina, Brazilia, Malayesia și în toate cele 28 de state membre ale Uniunii Europene. (TheGuardian)

2. În vederea desfășurării Recensământului populației și locuințelor din anul 2021 și Recensământului General Agricol din anul 2020, autoritățile și-au planificat achiziția unui număr de 25.000 tablete, pentru colectarea datelor. Efectuarea Recensământului populației și locuințelor în anul 2021 este obligatorie pentru România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene, iar bugetul total estimat al recensământului este de 415,3 milioane lei. (Profit.ro)

3. Liderul UNPR Gabriel Oprea a anunţat ieri că Ilie Năstase şi Anghel Iordănescu vor fi pe lista UNPR pentru europarlamentare, aceştia participând la reuniunea de partid de la Constanţa. “Suntem deosebit de onoraţi să avem pe lista pentru europarlamentare doi patrioţi români, unii dintre cei mai buni ambasadori ai ţării noastre, care au susţinut şi au promovat fără încetare imaginea României în lume.”, a declarat Oprea. (News.ro)

4. Președintele Donald Trump a declarat că un dolar prea puternic ar dăuna economiei americane, reluând criticile la adresa președintelui Rezervei Federale, Jerome Powell, și a politicii sale de creștere a dobânzii. (CNBC)

5. Astăzi au loc alegeri parlamentare în Estonia, unde euroscepticii ar putea câștiga teren pe fondul scandalului generat de spălarea de bani făcută prin Danske Bank. (Bloomberg)

6. Un nou referendum pe tema Brexit-ului ar provoca furia britanicilor, a declarat ieri fostul ministru de Externe britanic, Boris Johnson, susținător fervent al ieșirii Regatului Unit din Uniunea Europeană, care i-a atacat totodată pe ”nenorociții” care conduc Europa. (Profit.ro)

7. Versiuni mai vechi ale echipamentelor folosite de poliție și FBI pentru a extrage datele din smartphone-uri sunt disponibile la vânzare pe eBay, la un cost de $100. (Engadget)

8. Steven Spielberg vrea să blocheze participarea la Oscar a filmelor realizate de Netflix, Hulu, Amazon sau alte platforme similare. El consideră că acestea sunt produse pentru micul ecran și trebuie să concureze la premiile Emmy. (Vulture)

9. Roger Federer a câștigat ieri al 100-lea titlu al carierei, după ce l-a învins pe grecul Stefanos Tsitsipas în finala turneului de 500 de puncte de la Dubai. (News.ro)

10. Un desen reprezentând un penis, datând din anul 207, a fost descoperit de arheologii de la Universitatea din Newscastle la o carieră de piatră, în apropierea zidului lui Hadrian. Romanii foloseau desene cu falusuri pentru a alunga ghinionul și ca simbol al puterii. (Quarz)

Fotografia dimineții:

Promo: Cu peste 100 de premii câștigate, Volvo XC90, cel mai premiat SUV al secolului, este disponibil până la 31 martie 2019 în ediție limitată, cu 5 Pachete de opționale incluse, roți de iarnă și Avantaj Client de 11.500 € +TVA. Detalii aici. 

Ți-ar mai putea plăcea
România a intrat în Top 5 al țărilor emergente care au împrumutat cele mai mari sume de pe piața internațională – Cronica dimineții
Rafila: Mortalitatea ridicată de anul trecut a fost cauzată și de limitarea accesului la servicii medicale, în contextul, pandemiei – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău