Cronica diminetii – Franta e noua campioana mondiala la fotbal

1. Reprezentativa Franţei a câştigat Cupa Mondială la fotbal pentru a doua oară în istoria sa, după ce a învins aseara, la Moscova, cu scorul de 4-2 selecţionata Croaţiei. Francezii au avut în lot 15 jucători cu origini africane. Peste 90.000 de persoane au sărbătorit victoria Franţei la Cupa Mondială la Champ-de-Mars, lângă Turnul Eiffel. Manifestări de bucurie au avut loc în întreaga Franţă, după finalul meciului cu Croaţia.

2. Mijlocaşul croat Luka Modrici a fost desemat cel mai bun jucător al Cupei Mondiale, el fiind premiat după finala pierdută de Croaţia, scor 2-4, cu Franţa. Antoine Griezmann a fost declarat jucătorul finalei Cupei Mondiale, iar Kylian Mbappe, în vârstă de 19 ani, a fost desemnat cel mai bun tânăr jucător de la Cupa Mondială. Golgheterul Cupei Mondiale, cu 6 goluri, este englezul Harry Kane, iar Thibaut Courtois a fost ales cel mai bun portar al Cupei Mondiale.

3. Astăzi începe la Helsinki summitul dintre președintele american, Donald Trump, și președintele rus, Vladimir Putin. Este prima întâlnire directă dintre cei doi președinți.

4. Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, susţine că opinia preliminară a Comisiei de la Veneţia, care nu ar fi trebuit să fie făcută publică, este un document politic şi spune că este ”speriat” de faptul că lucrurile acestea sunt tratate cu superficialitate de Comisie. (News.ro)

5. Numărul locuințelor finalizate în primul trimestru din 2018 a fost de 10.273, în creștere cu 189 de locuințe față de perioada similară a anului trecut I 2017, conform datelor centralizate de Institutul Național de Statistică. (Profit.ro)

6. 37% dintre italieni au piratat cel puțin o dată o producție audiovizuală anul trecut, în scădere cu două procente față de 2016. (AdvacedTelevision)

7. După ce ultimele două magazine din Alaska au fost închise săptămâna trecută, Blockbuster a mai rămas cu un singur magazin de închiriere filme, cel din Oregon City. În 2004 compania avea 9000 de magazine. (WashingtonPost)

8. Primul ministru din Haiti și-a dat demisia în urma protestelor violente din ultimele zile. La începutul lunii, guvernul a eliminat subvenția pentru combustibil, conform acordului încheiat cu Fondul Monetar Internațional, ceea ce a dus la creșterea prețului benzinei cu 38% și a prețului motorinei cu 47%. (Reuters)

9. Bulgaria a primit undă verde pentru trecerea la euro, dar cu condiții suplimentare, precum reforma judiciară și lupta împotriva corupției. (Profit.ro)

10. Procent din total populație worldwide: Creștini 31.2% Musulmani 24.1% Fără religie 16% Hinduși 15.1% Budiști 6.9% Diverse religii populare 5.7% Alte religii 0.8% Judaism 0.2%

Cronica diminetii e sustinuta de 2Performant.com

 

 

 

Ți-ar mai putea plăcea
Liderii UE nu au reușit sa ajungă la un acord pentru neutralizarea emisiilor de carbon – Cronica dimineții
Gabriela Firea: Sunt ”discuții incipiente” în coaliție pentru un candidat comun PSD-PNL la Primăria București – Cronica dimineții