Pentru prima oara dupa 1989 numărul elevilor scade sub trei milioane – Cronica dimineții

1. Anul școlar 2019-2020 începe astăzi. Pentru prima oara dupa 1989, numărul elevilor din învățământul preuniversitar scade sub trei milioane. (Hotnews)

2. Peste 4.200 de autovehicule destinate transportului de elevi au fost verificate de polițiști, fiind depistate sute de microbuze școlare cu ITP-ul expirat și care nu dețineau RCA. (Profit.ro)

3. Aproape 70% din suprafaţa ţării a intrat într-un proces de aridizare din cauza schimbărilor climatice, iar irigaţiile nu mai sunt suficiente pentru a proteja culturile de temperaturile extrem de ridicate. România ar putea cultiva „cu succes” multe alte plante care provin din zonele calde, cum ar fi măslinul. (Hotnews)

4. Exporturile Chinei au scăzut în mod neaşteptat în august, în timp ce importurile s-au redus la rândul lor, pentru a patra lună consecutiv. (News.ro)

5. Migranții s-au integrat în Germania mult mai repede decât se astepta, aproximativ 400.000 dintre ei având deja locuri de muncă. (Link)

6. Decizia președintelui Statelor Unite, Donald Trump, de a anula negocierile de pace cu talibanii va duce la moartea multor americani, au avertizat reprezentanții talibanilor. (TheGuardian)

7. Piaţa neagră a ţigaretelor a scăzut în iulie la 13,7% din totalul consumului. Un nivel al contrabandei de sub 14% nu s-a mai înregistrat de şase ani. (Adevarul)

8. Piloţii British Airways au intrat la miezul nopţii într-o grevă de două zile din cauza unui conflict de muncă legat de salarizare şi condiţiile de lucru. Pasagerii au fost avertizaţi să nu meargă la aeroporturi, majoritatea zborurilor operate de BA fiind anulate. (News.ro)

9. Revista Forbes a fost criticată după ce în topul 100 al celor mai Inovativi Lideri ai lumii nu apare decât o singură femeie. Barbara Rentler este singura persoană din top care apare fără fotografie. (Link)

10. Trei din Sport: A) Echipa feminină de tenis de masă a României a câştigat, pentru a doua oară consecutiv, titlul european. B) Rafael Nadal a câştigat pentru a patra oară turneul de grand slam US Open, impunându-se, în patru ore şi 49 de minute, în finala cu rusul Daniil Medvedev. C) Naționala de fotbal a învins aseară cu 1-0, echipa Maltei, în preliminariile pentru Euro 2020. De astăzi revine Cronica Sportivă.

Fotografia dimineții – Pilotul de F1 Charles Leclerc, 21 de ani, a adus victoria echipei Ferrari, la Monza, dupa 9 ani de la ultimul succes. Antonio Calanni/AP:

Ți-ar mai putea plăcea
22.000 de români au pierdut ajutoarele sociale pentru că au refuzat un loc de muncă – Cronica dimineții
Cheltuielile cu salariile bugetarilor s-au dublat în ultimii 4 ani – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău