Cronica diminetii – Franta interzice telefoanele mobile in scoli si colegii

1. Președintele american Donald Trump a spus că este dispus să-l întâlnească pe omologul său iranian, Hassan Rouhani, oricând, fără condiții. “Dacă vor să ne întâlnim, ne întâlnim”, a declarat Trump. În ultimele zile atât Trump cât și înalți oficiali iranieni au schimbat mesaje în care se amenințau reciproc. (WSJ)

2. Inspecţia Judiciară a anunţat aseară că va face un control tematic comun privind respectarea principiilor generale care guvernează activitatea Autorităţii Judecătoreşti în cauzele de competenţa DNA ce vizează magistraţi sau care au legătură cu aceştia. Controlul are loc în contextul în care procurorul şef adjunct al DNA, Marius Iacob, a precizat, în proiectul de management depus la Ministerul Justiţiei, că la DNA sunt înregistrate aproximativ 300 de dosare în care sunt cercetaţi magistraţi, dosare care ar trebui înaintate noii secţii ce ar urma să fie înfiinţată în Parchetul General, conform modificărilor aduse Legii 304/2004 privind organizarea judiciară. (News.ro)

3. Plăcuţele de înmatriculare cu mesaj anti-PSD îi vor fi retrase şoferului român de către autorităţile din Suedia, a declarat pentru Realitatea TV, Eva Isaksen, purtător de cuvânt al Agenţiei de Transport din Suedia. Oficialul suedez a mai spus că, după ce au fost informate de autorităţile din România care este semnificaţia mesajului înscris pe plăcute, autorităţile din Suedia au luat decizia de a-i retrage şoferului dreptul de a circula cu ele şi în Suedia. (News.ro)

4. În ultimele două zile de tranzacționare acțiunile Twitter au pierdut 28%.

5. Uber a atins, în Iunie, 10 miliarde de călătorii efectuate în cei 8 ani de activitate. (Uber)

6. Samsung și-a anunțat rezultatele pe trimestrul doi: profit operațional în creștere cu 5.7%, de $13.3 miliarde, venituri de $52.2 miliarde, în scădere cu 4%. Profitul generat de divizia de smartphone-uri a scăzut cu 34%, în timp ce vânzarea chip-urilor de memorie a generat un profit mai mare cu 45%. (Reuters)

7. Vicepremierul italian și liderul partidului 5 Stele, Luigi Di Maio, a declarat că guvernul va merge înainte cu planul de a institui o taxă fixă, în locul taxelor variabile, și de a asigura un venit minim, ceea ce va duce, cel mai probabil, la un conflict cu Uniunea Europeană pe tema rămânerii în deficitul bugetar de 3%.  (Bloomberg)

8. Astăzi este ultima zi de depunere a Declaraţiei Unice. Nedepunerea la termenul prevăzut de lege de către persoanele fizice a Declaraţiei Unice se sancţionează cu amendă de la 50 lei la 500 lei.

9. Parlamentul francez a adoptat definitiv, printr-un ultim vot în Adunarea Națională, interzicerea telefoanelor mobile în școli și colegii, eventual în anumite licee, în baza unui proiect de lege al LREM, care traduce o promisiune de campanie a lui Emmanuel Macron. (Profit.ro)

10. Marcello Foa, noul director al televiziunii publice italiene RAI, numit de coaliția care conduce Italia, crede că Hillary Clinton a luat parte la cine satanice cu spermă, sânge menstrual și lapte uman. (Twitter)

Cronica diminetii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica diminetii – Apple a avut cel mai bun trimestru 2 din istoria companiei
România ar putea afla până la Crăciun calendarul aderării la spațiul Schengen – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău