Cronica diminetii – Google a generat aproape $33 miliarde in trimestrul 2

1. Google/Alphabet a anunțat venituri de $32.7 miliarde pe trimestrul 2, în creștere cu 26% față de perioada similară a anului trecut. Profitul a scăzut la $3.2 miliarde, fiind afectat de amendă primită de la Comisia Europeană, în valoare de $5.1 miliarde. (Alphabet)

2. Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat aseară, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că se aştepta la mai mulţi candidaţi pentru şefia DNA, dar ştie că în rândul procurorilor care îşi doreau funcţia se meţine încă acea mentalitate, potritivt căreia desemnarea este o procedură cu un câştigător ştiut dinainte. Totodată, Toader a spus că e posibil ca unul dintre cei patru candidaţi să preia şefia DNA, după cum tot posibil este ca niciunul să nu îndeplinească exigenţele, şi atunci să fie reluată procedura. (News.ro)

3. JD.com, unul dintre cei mai mari retaileri online din China, în care Google a investit $550 milioane, intenționează să se extindă în Europa și își propune să-și finalizeze strategia de intrare pe piață până la sfârșitul anului. (Profit.ro)

4. Ministrul Eugen Teodorovici a declarat aseară, la Antena 3, că amnistia fiscală nu va șterge datoriile colegilor din partid, dând ca exemplu amnistia fiscală din 2015. ”Datoriile făcute de stat la stat sunt făcute după Revoluție încoace. Nu vreau să șterg vreun coleg de partid, nu am astfel de preocupări. În 2015, când eu am dat amnistia, eu nu mi-am șters datoriile mele, am plătit leu cu leu”, a spus Teodorovici. (Hotnews)

5. Bitcoin a atins cel mai ridicat nivel din ultimele două luni, aproape $8000, în contextul unui interes crescut la cumpărare, după ce liderii financiari prezenți la reuniunea G20 din Argetina și-au reiterat convingerea că monedele virtuale nu reprezintă un risc la adresa stabilității financiare globale. (Profit.ro)

6. Americanii consumă 3.1 milioane de GB în fiecare minut. (Entrepreneur)

7. Inflația în Venezuela ar putea ajunge la 1.000.000% până la finele anului, a anunțat Fondul Monetar Internațional. (Time)

8. 56% din germani cred că Europa se poate apăra singură, fără a fi nevoie de ajutor din partea SUA. (Presseportal)

9. Un scanner 3D a fost introdus, de test, pe aeroportul JFK din New York. Autoritățile spera, ca în viitorul apropiat, să nu mai fie nevoie să scoatem laptopurile și lichidele din bagaje datorită tehnologiei din acest gen de scanner. (Gizmodo)

10. Ookla, serviciul care măsoară viteza conexiunii, a anunțat că Samsung Galaxy S9 a avut, în testele efectuate pe toți operatorii din SUA, o viteză medie de 38.9 megabits pe secundă, peste cele înregistrate de iPhone X, de 29.7 megabits pe secundă, sau iPhone 8, cu 28.6 megabits pe secundă. 102.000 teste au fost făcute pe telefoanele Samsung, în ultimele 3 luni, în timp ce iPhone-ul X a beneficiat de 603.000 teste. (Bloomberg)

Cronica diminetii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Klaus Iohannis a efectuat, în 2023, 34 de deplasări externe, care au costat peste 41 de milioane de lei – Cronica dimineții
Guvernul american ar putea rămâne fără bani în septembrie – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău