Cronica diminetii – Google lucreaza la o versiune cenzurata a search-ului pentru China

1. Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat aseară, la Antena 3, că va propune premierului adoptarea unei Ordonanţe de Urgenţă prin care persoanele care cred ca au fost condamnate în baza interceptărilor ilegale sau a protocoalelor cu SRI să poată cere revizuirea sentinţei. El a spus că o astfel de ordonanţă va fi dată „într-un timp scurt, imediat ce se termină concediile”, iar prin aceasta îi va fi dată încredere românului că „justiţia se înfăptuieşte aşa cum cere Constituţia”. (News.ro)

2. Preşedintele american Donald Trump a trimis Senatului nominalizarea lui Adrian Zuckerman, un avocat care la 10 ani a emigrat din România în SUA şi care este vorbitor fluent de limba română, pentru postul de ambasador al Statelor Unite la Bucureşti. (News.ro)

3. Google lucrează la lansarea în China a unei versiuni cenzurate a motorului de căutare, versiune ce va cenzura siteurile interzise în China, precum și căutările despre drepturile omului, democrație, religie sau proteste. Proiectul, la care se lucrează din primăvara trecută, a avansat după ce CEO-ul Sundar Pichai s-a întâlnit, în decembrie, cu înalți oficiali ai guvernului de la Beijing. Două versiuni de Android, adaptate, au fost deja prezentate autorităților chineze și se așteaptă aprobarea pentru a fi lansate în următoarele luni. Google a mai operat în China o versiune cenzurată, până în 2010, când s-a retras la inițiativa unuia dintre fondatori, Sergey Brin, născut în fosta Uniune Sovietică. (TheIntercept)

4. Facebook a anunțat că WhatsApp va începe să genereze venituri, în prima fază prin taxarea companiilor care vor să le răspundă userilor cu o întârziere mai mare de 24 ore. Reclame de tip display vor fi introduse, de anul viitor, în “Status”, o funcție similară cu “Stories” de pe Instagram, care are deja publicitate începând din acest an. (TechCrunch)

5. Tesla și-a dublat pierderile pe trimestrul doi, la $717.5 milioane, de la $336.4 milioane cât au fost în trimestrul doi din 2017, dar a reușit să cheltuie mai puțin, pe fondul vânzărilor în creștere ale Modelului 3, terminând trimestrul cu $2.2 miliarde în conturi ceea ce a mai eliberat din presiunea pe CEO-ul Elon Musk. Deși este al șaptelea trimestru consecutiv cu pierdere, analiștii așteaptă ca în următoarele două trimestre Tesla să aibă profit și un cashflow pozitiv. (WSJ)

6. NASA a făcut publice, pentru prima oara, peste 19.000 de ore cu înregistrări din timpul misiunii istorice de aselenizare a navetei Apollo 11. (TNW)

7. Sony a anunțat rezultatele pe trimestrul doi anunțând că vânzările consolei PlayStation 4, lansată în 2013, au ajuns la 82.2 milioane. În trimestrul următor PS4 va depăși vânzările PS3, de 84 milioane, devenind unul dintre cele mai bine vândute sisteme pentru jocuri. Primul PlayStation s-a vândut în 102.5 milioane exemplare, iar PS2 în peste 155 milioane. (VentureBeat)

8. Camera de Comerț din Statele Unite a anunțat că nevoia de salvare a industriilor afectate de impactul tarifelor suplimentare impuse de administrația Trump ar putea ajunge la $39 miliarde. Președintele Trump a aprobat recent un ajutor de $12 miliarde pentru fermierii afectați de creșterea tarifelor pe exporturile de soia și porumb către China. (CNBC)

9. Vânzările de îmbrăcăminte și accesorii online din SUA au crescut anul trecut cu 7%, la $46 miliarde, în timp ce vânzările din offline au scăzut cu 3%. Aproape jumătate din utilizatorii de internet americani au cumpărat cel puțin o dată haine online ducând ponderea onlineului la 21% din total vânzări. (RetailDive)

10. Creșterea cu un grad Celsius a temperaturii medii duce la o creștere de 0.68% a ratei sinuciderilor în SUA și de 2.1% în Mexic, conform unui studiu publicat de Stanford. (Bloomberg)

Cronica diminetii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Se redeschid parțial la interior restaurantele, cinematografele și sălile de spectacol din București – Cronica dimineții
Cronica diminetii – facebook catre media: nu ne pasa de voi

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău