Cronica diminetii – primul inculpat achitat din cauza protocolului Parchet-SRI

1. Facebook ar putea atinge $1 miliard din publicitate anul acesta pe piața din India, în timp ce Google a reușit să ajungă la această valoare abia anul trecut. Conform Magna, cele două dețin 68% din piața de publicitate online din India, care va crește anul acesta, conform GroupM, cu 30%. (Reuters)

2. Cele mai mari companii de media și telecom din Marea Britanie, BBC, Sky, BT, TalkTalk, ITV, Channel 4, au semnat o scrisoare comună în care cer guvernului să inițieze o comisie independentă pentru supravegherea conținutului de pe rețele sociale. “Nu credem că este realist să ne așteptăm ca aceste companii de internet și social media să poată decide singure care conținut este sau nu acceptabil, fără o supraveghere independentă. Discuția nu este despre a cenzura internetul, ci despre a face cele mai populare platforme online mai sigure, asigurându-ne că există responsabilitate și transparentă în deciziile pe care aceste companii private le iau.” (FT)

3. Venezuela a crescut salariul minim de 34 de ori într-o încercare de a contracara efectele inflației pe care experții o estimează la 1.000.000% în acest an. (BBC)

4. Cu toate că numărul total al persoanelor care au traversat Marea Mediterană pentru a ajunge în Europa a scăzut în 2018, rata deceselor a crescut „semnificativ” în comparaţie cu 2017, a anunţat Agenţia de Refugiaţi a ONU. Pe ruta central-mediterană, o persoană din 18 a murit sau a dispărut între ianuarie şi iulie 2018, faţă de una din 42 anul trecut. În total, peste 1.600 de persoane au murit sau au fost date dispărute în timp ce au încercat să facă această călătorie. (News.ro)

5. Un jandarm condamnat în primă instanță pentru luare de mită ar fi primul inculpat într-un caz de corupție achitat pe motivul presupusei ilegalități a protocolului secret de cooperare Parchet-SRI. (Profit.ro)

6. Peste un miliard de device-uri din categoria Connected TV sunt folosite în întreaga lume, iar 60% dintre acestea sunt Smart TV-uri. (Broadbandtvnews)

7. Statele Unite și Canada nu au reușit să ajungă la un acord în privința NAFTA. Schimburile comerciale între cele două țări, la nivel de 2017 arată astfel:
$673.9 miliarde valoare totală
Exporturi SUA în Canada: $341.2 miliarde
Importuri SUA din Canada: $332.8 miliarde
Surplus pentru SUA: $8.4 miliarde

8. O companie israeliană care dezvoltă echipament militar a anunțat că a lansat un ghiozdan care se poartă în spate și este rezistent la gloanțe. Comenzile vin din Statele Unite și sunt în creștere, mai ales după ultimele atacuri armate din școlile americane. (Quarz)

9. Mai mulți astronomi sunt convinși că dincolo de Neptun există o a noua planetă în sistemul nostru solar, care ar avea o dimensiune de 5 până la 20 de ori mai mare decât a Pământului. (WAPO)

10. Prețul unui pachet de țigări Marlboro:
Australia: €16.7
New Zealand: €14.8
Norvegia: €11.4
UK: €10.6
Canada: €8.6
Israel: €8.2
Franța: €7.3
Germania: €6.3
SUA: €6
Danemarca: €5.9
Africa de Sud: €3.4
Ucraina: €0.9

Cronica diminetii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Zelenski: “Toate ţările din lume” trebuie să fie pregătite pentru posibilitatea ca Rusia să folosească armament nuclear tactic în Ucraina – Cronica dimineții
Ministerul Transporturilor: Începând de joi vor fi ridicate restricţiile de circulaţie de pe Autostrada Soarelui – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău