Cronica diminetii – Hellvig: nu mai există în vigoare niciun protocol care să aibă legătură cu justiţia

1. Preşedintele Klaus Iohannis a criticat reacţia pe care a avut-o Guvernul privind convocarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării în legătură cu rectificarea bugetară, spunând că este „o minciună a PSD şi a Guvernului incompetent Dăncilă”. Şeful statului a subliniat că rectificarea bugetară se poate face în orice domeniu fără niciun aviz de la CSAT, cu excepţia zonei de securitate naţională. El a spus că există două posibilităţi pentru care Guvernul minte, ori că oamenii din Guvern nu citesc legile, ori ţine strict de construcţia bugetului, a doua variantă fiind mai probabilă. (News.ro)

2. Allen Weisselberg, directorul financiar al organizației Trump, a primit imunitate de la procurorii federali în investigația care îl privește pe fostul avocat personal al președintelui american, Michael Cohen. O înțelegere de cooperare între Weisselberg și procurori l-ar putea afecta pe președintelui SUA, având în vedere rolul pe care acesta îl joacă în afacerile lui Trump. Weisselberg a lucrat pentru familia Trump timp de peste 40 de ani, inclusiv ca trezorier al Fundației Donald J. Trump, și este unul dintre oamenii care conduce afacerile lui Trump după ce acesta a devenit președinte. (WSJ)

3. DNA a verificat peste 3.400 de magistraţi în ultimii patru ani, cei mai mulţi fiind judecători. Numărul magistraţilor verificaţi de DNA reprezintă aproximativ jumătate din numărul total de magistraţi din România. Potrivit Inspecţiei Judiciare, în perioada 1 ianuarie 2014 – 30 iulie 2018, DNA a soluţionat 1.965 de dosare în care erau vizaţi 3.420 de magistraţi. Dintre aceştia, 2.193 sunt judecători şi 1.227 sunt procurori. La 30 iulie 2018, la DNA se aflau în curs de soluţionare 415 cauze vizând 474 de judecători şi 346 de procurori. (News.ro)

4. Directorul SRI, Eduard Hellvig, a declarat că nu mai există în vigoare niciun protocol care să aibă legătură cu înfăptuirea justiţiei în România. El a spus că SRI îşi poate îndeplini atribuţiile conform legii şi fără aceste protocoale. Hellvig a subliniat că personal nu are ce să-şi reproşeze. (News.ro)

5. T-Mobile SUA a anunțat că hackerii au furat datele personale a aproape 2 milioane clienți. Hackerii nu au reușit să acceseze datele cardurilor de credit sau social security number dar au fost accesate datele despre nume, email și alte informații aflate pe facturi. T-Mobile a sesizat penetrarea sistemelor în 20 August. (Motherboard)

6. Familia senatorului Republican John McCain a anunțat că acesta a întrerupt tratamentul pentru cancerul la creier de care suferă. McCain, care va împlini 82 de ani, a fost diagnosticat cu o tumoare agresivă anul trecut. Fost pilot al marinei militare, decorat pentru războiul din Vietnam, McCain a fost senator american pentru mai bine de 30 de ani. (WSJ)

7. Guvernul socialist spaniol a emis un decret prin care rămășițele dictatorului Francisco Franco vor fi scoase din mausoleul în care se afla și îngropate în alt loc. Familia lui Franco se opune exhumării, acuzând guvernul de lașitate și răzbunare. Franco este îngropat într-un mausoleu de mari dimensiuni, de lângă Madrid, în timp ce multe dintre cele 140.000 victime ale Războiului Civil și ai celor 40 de ani de dictatură sunt îngropate în morminte nemarcate. (TheGuardian)

8. Peste 1000 de miliarde de pungi din plastic sunt folosite anual în întreaga lume dintre care 380+ miliarde doar în SUA. (EPA)

9. Producția de vin din Franța ar putea crește anul acesta, datorită vremii bune, cu 25% față de anul trecut, până la 46.1 milioane de hectolitri. Anul trecut producția a fost afectată de îngheț și de furtuni. (Reuters)

10. Doar o treime dintre publisherii care au implementat Google AMP anul trecut au văzut o creștere evidentă de trafic. Cei mai mulți dintre ei se plâng de scăderea veniturilor din publicitate deoarece conversia este redusă, fiind afectată de numărul limitat de formate permise. (Digiday)

Cronica diminetii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Astăzi se votează moțiunea de cenzură împotriva guvernului Dăncilă – Cronica dimineții
Primăria Voluntari a fost sesizată încă din octombrie 2021 că la unul dintre „azilele groazei” sunt probleme – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău