Cronica dimineții – Încă un scandal despre colectarea datelor personale la Facebook

1. China ar fi acceptat să cumpere produse în valoare de $1200 miliarde din Statele Unite pentru a închide războiul comercial între cele două țări. Președinții Trump și Xi Jinping s-ar putea întâlni luna viitoare, în Florida. (Reuters)

2. Procurorul general, Augustin Lazăr, a anunţat, la RFI, că Ministerul Public analizează dispoziţiile legale suspecte de neconstituţionalitate în ordonanţa pe legile justiţiei, iar luni va face demersurile pentru sesizarea Curţii Constituţionale. (News.ro)

3. Guvernatorul statului New York a ordonat anchetarea Facebook după un articol apărut în WSJ care arată că rețeaua socială colectează, prin intermediul mai multor terțe aplicații, date personale ca greutatea, presiunea sângelui sau ovulația. Datele erau colectate imediat după ce utilizatorul se conecta la Facebook, iar, în unele cazuri, chiar și fără să se logheze sau să aibă cont pe rețeaua socială. (TheGuardian)

4. Nigeria votează astăzi în alegerile prezidențiale, cu o săptămână întârziere față de dată stabilită inițial. Sunt 73 de candidați dar favoriți sunt actualul președinte și fostul vicepreședinte. (BBC)

5. YouTube a anunțat că nu va mai afișa publicitate pe canalele care promovează antivaccinarea, după ce un raport a arătat că pe aceste canale erau afișate inclusiv reclamele unor companii farma. (TechCrunch)

6. DoorDash, aplicația pentru comenzi online și livrat mâncare, concurent cu Uber Eats, a primit o investiție de $400 milioane care o evaluează la $7,1 miliarde. În August anul trecut, DoorDash era evaluată la $4 miliarde. (CNBC)

7. Cofondatorul Twitter, Evan Williams, a anunțat că se retrage din boardul companiei. Williams, care acum se ocupă de Medium, a fost 12 ani membru în boardul rețelei sociale. (Reuters)

8. Din cauza efectelor negative pe care le poate produce, cercetătorii care au dezvoltat un sistem de tip machine learning pentru generarea de texte, vor permite accesul doar la o versiune limitată a produsului. (ArsTechnica)

9. Numărul de sateliți al fiecărei țări, 2018:
SUA: 830
China: 280
Rusia: 147
Japonia: 75
UK: 54
India: 54
Canada: 37
Luxembourg: 33
Germania: 29
Spania: 17
Argentina: 14

10. Cântărețul R. Kelly s-a predat poliției din Chicago, după ce a fost pus sub acuzare de abuzuri sexuale asupra unor minore, care aveau între 13 și 17 ani la data comiterii infracțiunilor. (AP)

Fotografia dimineții:

Dacă sunteți interesati să sponsorizati Cronica, o puteți face prin 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Datoria publică a depășit pragul istoric de 500 de miliarde de lei – Cronica dimineții
Cronica diminetii – Salariile programatorilor ar putea scădea din Ianuarie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău