Cronica diminetii – Jack Ma se retrage

1. Fostul consilier al campaniei Trump pentru președenție, George Papadopoulos, a fost condamnat la 14 zile de închisoare pentru că a mințit FBI-ul în legătură cu întâlnirile sale cu un intermediar din Rusia. Papadopoulos si-a recunoscut faptele si a fost trimis în judecata de procurorul special Robert Mueller care anchetează implicațiile rușilor în campania prezidențială din 2016. (WSJ)

2. Fostul președinte Barack Obama l-a numit, într-un discurs public, pe Donald Trump “o amenințare pentru democrație” care încurajează “o politică a fricii și a resentimentelor”. Este pentru prima oară când Obama îl atacă direct pe Trump și un semnal pentru implicarea fostului președinte în alegerile din această toamnă pentru Congresul american, alegeri pe care le-a numit cruciale îndemnându-i pe tineri să meargă la vot. (NYTimes)

3. Jack Ma, cofondatorul Alibaba, și-a anunțat retragerea din poziția de executive charmain. El se va retrage luni, când va împlini 54 de ani, pentru a se dedica proiectelor filantropice din educație, rămânând în boardul companiei. (NYTimes)

4. Apple a șters din Mac app o aplicație populară, Adware Doctor, ce se promova ca fiind o aplicație pentru protejarea Mac-ului de malware dar care colecta datele de navigare și le trimitea către un domeniu din China. (BuzzFeed)

5. Prinși că au introdus în telefoanele lor aplicații care îmbunătățesc testele de performanță, cei de la Huawei au declarat că au fost forțați să apeleze la astfel de practici deoarece concurența lor, în special alți producători chinezi, fac același lucru. (AnandTech)

6. Autoritățile din Queensland, Australia, au emis un raport care arată că Marea Barieră de Corali dă semne vizibile de îmbunătățire datorită unei veri 2017-2018 mai blânde și a cooperării dintre cercetători și guvern. Afectată în ultimii ani de temperatură și calitatea apei, Marea Barieră este cel mai lung recif de corali din lume, fiind protejată de Unesco. (Bloomberg)

7. Începând cu 15 Septembrie, Tencent le va cere userilor să se logheze cu numele real pentru a putea juca unul dintre jocurile populare produse de companie. O dată logat, Tentent va verifica într-o bază de date guvernamentală vârsta jucătorului și va limita timpul de joc dacă este minor. Tencent încearcă astfel să răspundă îngrijorării autorităților de la Beijing care au blocat licențele pentru noi jocuri deoarece adolescenții petrec prea mult timp în fața ecranelor. (Motherboard)

8. Peste $20 miliarde s-au investit, în primele 8 luni ale acestui an, în SUA, în 1000+ de proiecte din domeniul sănătății, în creștere cu 59% față de perioada similară a anului trecut. (Forbes)

9. Compania austriacă OMV este încrezătoare că va obține, în această toamnă, un cadru legislativ acceptabil din partea Guvernului României, ceea ce va permite companiei să dea undă verde unei investiții de circa 1 miliard de euro în perimetrul Neptun Deep din Marea Neagră, spune Johann Pleininger, director OMV responsabil cu sectorul upstream. Declarația vine după ce Rainer Seele, președintele executiv al OMV, principalul acționar al OMV Petrom, s-a întâlnit miercuri cu liderul PSD Liviu Dragnea. O vizită în biroul lui Dragnea a făcut și o delegație a ExxonMobil Exploration, partenerul american al OMV în proiectul Neptun Deep. (Profit.ro)

10. Naționala U21 de fotbal a învins, în deplasare, Portugalia, cu 2-1, rămânând neînvinsă în preliminariile pentru turneul final de anul viitor. Tricolorii mici vor juca marți, la Ovidiu, cu Bosnia, într-un duel al primelor două clasate. În schimb, Națională mare nu a reușit decât un 0-0 cu Muntenegru, în meciul de debut pentru Liga Națiunilor.

Cronica diminetii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica diminetii – Trump: as fi dispus sa inchid guvernul daca democratii nu voteaza pentru securizarea granitelor
Europarlamentar: Țările membre UE plătesc zilnic Rusiei 600 de milioane de euro pentru importul de gaze, cărbune, petrol – Cronica dimineții
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău